دکتر حمید قره حسنلو در دادگاه کرج به اعدام و فرزانه قره حسنلو همسر وی به ۲۵ سال تبعید در زندان اهواز محکوم شدند
به گزارش «کانون حقوق بشر ایران»، دکتر حمید قره حسنلو رادیولوژیست ۵۳ ساله در حالی توسط دادگاه انقلاب کرج به مرگ محکوم شده است که گزارش ها حاکی از شکسته شدن دنده هایش زیر شکنجه های شدید می باشد
فرزانه قره حسنلو همسر وی نیز که کارشناس علوم آزمایشگاهی است و به ۲۵ سال تبعید در زندان اهواز محکوم شده، زیر ضربات باتوم که بر سرش وارد شده، برای خلاصی یافتن از شکنجه ها گفته است که همسرش نیز لگدی بر عجمیان بسیجی، زده است.
طبق گزارشهای منتشره، آنها در مراسم چهلم حدیث نجفی، از کشته شدگان اعتراضهای جاری، در ۱۲ آبان شرکت کرده بودند. در مسیر برگشت در ترافیک و شلوغی گیر میکنند و تلاش میکنند مسیر را عوض کنند که در نهایت به یک فرعی در نزدیکی بهشت سکینه کرج میرسند که محل حادثه عنوان شده است.
در این محل، روح الله عجمیان بسیجی و تعدادی از نیروهای لباس شخصی که به مردم معترض حمله کرده و برخی را با سلاح، کشته و مصدوم کرده بودند، به دست مردم می افتند.
دکتر حمید قره حسنلو به همراه ۱۵ کودک و جوان متهم شده اند که در کشته شدن این بسیجی که به صورت خودسر برای سرکوب مردم در اتوبان کرج حضور یافته بود، دست داشته اند.
طبق گزارش ها، روز چهارشنبه، ۱۶ آذر، حکم اعدام این پزشک متخصص، با وجود این که عمل جراحی داشت، در بیمارستان، به او ابلاغ شده است.
همچنین حکم تبعید خانم فرزانه قره حسنلو به وی ابلاغ شد. در این حکم ضد انسانی آمده است: «۲۵ سال حبس نفی بلد در زندان اهواز به نحوی تحت مراقبت بوده که با هیچ کس معاشرت و ملاقات نداشته باشد».

همزمان سازمان عفو بین الملل در بیانیه ای تصریح کرده است که « مقامهای ایران این زوج را شکنجه کردند تا از حمید قرهحسنلو اعتراف بگیرند و فرزانه قرهحسنلو را وادار کنند شوهرش را متهم کند».
این در حالی است که به عقیده حقوقدانان، اعتراف های زیر شکنجه و همچنین اعتراف درباره یک نفر دیگر، اعتبار حقوقی ندارد.
گفتنی است حکم اعدام برای پنج نفر و حبس های طولانی مدت برای تعدادی دیگر از متهمان پرونده عجمیان در حالی توسط قاضی آصف الحسینی رییس دادگاه انقلاب کرج صادر شده است که بسیاری از زندانیان سیاسی و وکلا وی را «روانی» و «جانی» توصیف کرده اند.
عجمیان به همراه همدستانش در پایگاه بسیج، در کشتن نیما نوری و مهران شکاری دو نفر از معترضان دست داشته است ولی تاکنون به این موضوع رسیدگی نشده است.
شایان ذکر است محسنی اژه ای رئیس قوه قضائیه روز دوشنبه ۱۴ آذر در جلسه شورای عالی قوه قضاییه گفت: «احکام تعدادی از [معترضان] تائید شده و به زودی اجرا خواهد شد.»
درباره اعتراضات سراسری
اعتراضات سراسری اخیر با جان باختن مهسا امینی آغاز شد. مهسا امینی دختر ۲۲ ساله اهل سقز، عصر روز سهشنبه ۲۲ شهریور ۱۴۰۱ در نزدیکی ایستگاه متروی حقانی توسط گشت ارشاد و به بهانه بدحجابی بازداشت و بر اثر ضربات به سرش در بیمارستان کسری جان باخت.
این اعتراضات از همان زمان کلید خورد و تاکنون نزدیک به دو ماه است که ادامه دارد. مردم در این اعتراضات خواستار سرنگونی تمامیت نظام حاکم و برقراری امنیت و آزادی و دمکراسی هستند.
درجریان این اعتراضات تاکنون بیش از ۵۲۰نفر از جمله ۶۵کودک جان باخته و بیش از ۲۰ هزار نفر (بر اساس آمارهای حکومت) بازداشت شده اند.
کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
تلگرام / توییتر / اینستاگرام / یوتیوب / فیسبوک
Discussion about this post