کارگران معترض آق دره هم اکنون در زندان مرکزی ارومیه در معرض احکام سنگین قرار دارند.
به گزارش کانون حقوق بشر ایران، روز جمعه ۳ شهریور ماه ۱۴۰۲، سی تن از کارگران معترض آق دره که در تجمعات اعتراضی معدن آق دره بازداشت شده بودند، پس از طی مراحل بازجویی ها و تفهیم اتهام، در معرض صدور احکام سنگین قرار دارند. بازداشت شدگان هم اکنون در زندان مرکزی ارومیه بسر می برند.
روز ۲۳ مردادماه ۱۴۰۲، رییس کل دادگستری آذربایجان غربی از صدور کیفرخواست برای ۳۲ نفر از این متهمان خبر داد. اتهامات کارگران معترض آق دره «اخلال در نظم عمومی»، «اقدام علیه امنیت داخلی کشور» اعلام شده و برای آزادی ۲۶ تن از ایشان وثیقه هایی به مبلغ ۶۰۰ میلیون تومان صادر شد.
روز یکشنبه ۸ مردادماه ۱۴۰۲، پس از اعتراض مردم روستای آق دره بر سر عدم استخدام جوانان این منطقه در معدن طلای آق دره، نیروهای مسلح حکومتی از شهر مهاباد برای سرکوب مردم به تکاب گسیل شده و با مردم درگیر شدند.در این درگیری سه تن از مردم روستای آق دره با اسامی ناصر بهرامیان، حجت مومن زاده و آرمین نیک زاد از ناحیه کتف و قلب زخمی شدند.
در اولین ساعات بامداد روز دوشنبه ۹ مردادماه ۱۴۰۲، ماموران حکومتی به مردم یورش برده آنها را سرکوب کردند. ماموران در یورش به مردم اقدام به تخریب خودروها، منازل و اموال مردم کرده، ۴۲ تن از اهالی روستا را دستگیر کردند.برخی از بازداشت شدگان حین دستگیری بر اثر شدت و خشونت اعمال شده توسط ماموران زخمی و مجروح شده بودند.
معدن طلای آق دره به عنوان دومین معدن طلای کشور در بخش تخت سلیمان روستای شیرمرد ۳۰ کیلومتری شهرستان تکاب در استان آذربایجان غربی واقع شده است. سالانه هفت و نیم تن طلا از معادن طلای ایران برداشت می شود. میزان ۶.۷ تن در سه معدن داشکستن، معدن زرشوران و معدن آق دره برداشت می شود.
در خرداد سال ۹۵، ۱۷ کارگر اخراجی معدن آقدره به اتهام «اخلال در نظم عمومی» محکوم به تحمل جریمه نقدی، زندان و تحمل ۳۰ تا صد ضربه شلاق شدند.
در اردیبهشت ماه ۹۶، حکم شلاق این کارگران اجرا شد که با واکنش و تنفر عمومی مواجه شد.
کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
تلگرام / توییتر / اینستاگرام / یوتیوب / فیسبوک
Discussion about this post