ماشالله کرمی پدر شهید راه آزادی محمدمهدی کرمی همچنان دربازداشت به سر می برد.
به گزارش کانون حقوق بشر ایران، روز شنبه ۱۱ شهریورماه ۱۴۰۲، ماشالله کرمی از روز بازداشت در ۳۱ مردادماه ۱۴۰۲، تاکنون فقط یک تماس تلفنی با خانواده داشته است.
تداوم بازداشت او جهت افزایش فشار بر خانواده های شهدای راه آزادی در آستانه سالگرد قیام سراسری ایران در سال ۱۴۰۱، از طرف ارگان های امنیتی حکومتی انجام می شود.
آقای کرمی در یورش ماموران امنیتی به منزلش بازداشت شد. ماموران پس از حمله به منزل این پدر دادخواه، مدال ها و لوح های قهرمانی فرزندش محمدمهدی کرمی را شکسته و لپ تاپ او را با خود بردند.
در همین روز امیرحسین کوهکن وکیل خانواده کرمی نیز بازداشت شد.
محمدمهدی کرمی ۲۲ ساله، ساکن کرج، دارای چندین مدال و عنوان قهرمانی مختلف در رشته کاراته، همراه با سیدمحمد حسینی روز شنبه ۱۷ دی ماه ۱۴۰۱، در زندان مرکزی کرج اعدام شدند.
یک منبع مطلع در خصوص شکنجه و اعتراف گیری اجباری از محمد مهدی کرمی گفته بود: «مهدی ۱۴ آبان دستگیر شد و ۹ آذر دادگاهش برگزار شد. ۱۴ آبان بعد از دستگیرش طوری او را زدند که فکر می کردند مرده ، روز ۹ آذرماه در دادگاه دو نفر سمت چپ و راستش نشسته بودند و مجبور بود طبق برگه ای که به دستش داده بودند صحبت کند.»
محمدمهدی کرمی و سیدمحمد حسینی همراه با ۱۳ تن دیگر از معترضان، در تاریخ ۱۲ آبان ماه ۱۴۰۱، در اطراف آرامستان بهشت سکینه کمالشهر کرج در مراسم چهلم جانباختگان راه آزادی با اتهام قتل بسیجی روح الله عجمیان بازداشت و در دادگاه البرز به ریاست قاضی «موسی آصف الحسینی» با اتهامات افساد فی الارض و دیگر اتهامات محاکمه شدند.

تصویری که مشاهده می کنید قالی است که یکی از هموطنان با تصویر شهیدان راه آزادی محمدمهدی کرمی و سیدمحمد حسینی و شعر آن یار کزو گشت سر دار بلند… بافته و به خانواده محمدمهدی کرمی اهدا کرده است.
در خصوص شکنجه های وارده بر محمدمهدی کرمی و سیدمحمد حسینی چنین گزارش شده است:
«پس از دستگیری بچهها، آنها در حد مرگ شکنجه شدند. از لحظه بازداشت و در ماشین تا بازجویی و بازداشتگاه، شکنجه متهمان این پرونده بصورت مستمر ادامه داشته است.»
شکنجه به اشکال مختلف وجود داشته، بطوریکه مشتو لگد و استفاده از شوکر و ضربات متعدد برای مدت طولانی، از سادهترین روشهای شکنجه بوده که علیه این افراد استفاده میشد. یکی از روشهایی که بهکرات استفاده شده، «جوجه کردن» بود. در این روش فرد را در حالی که دست و پاهایش از عقب بهم بسته شده با زنجیر از سقف آویزان میکنند. در مورد متهمان این پرونده بعد از آویزان کردن آنان از سقف چند نفر درحالی که فحشهای رکیک میدادند، شروع به کتک زدنشان می کردند.
بعد از شکنجه او را به اتاقی چندنفره منتقل کردهاند، چون فکر میکردند با وضعیتی که دارد نمیتواند در انفرادی از پس خودش بربیاید!
بعد از انتقالش به آن اتاق، یکی از زندانیان از دیدن وضعیت او از حال میرود. تمام سر و صورتش خونی بود، در اثر شوکر، بدنش انقدر متورم بوده که نمیتوانستند لباسهایش را دربیاورند. تمام بدنش دچار ترکیدگیهای شدید شده بود.
درباره شکنجه های وارد به محمدمهدی کرمی و سیدمحمد حسینی منبعی می نویسد:«محمدمهدی کرمی و سیدمحمد حسینی بیش از دیگران مورد شکنجه قرار گرفتند. بطوریکه مثلا اگر سایرین را ۲۰ دقیقه در حالت جوجه کردن نگه میداشتند، در مورد سیدمحمد حسینی این زمان به ۵۰ دقیقه میرسید، چون که حتی در وضعیت شکنجه نیز سروصدا و دادوفریاد نمی کرده تا پایینش بیاورند. »
«این وضعیت بیش از سی روز ادامه داشت و در این میان چندین بار نیز آنها را اعدام مصنوعی کرده اند. یعنی گفتند که میبریم و میکشیمتان، بردهاند توی حیاط، چشمبند زدهاند. گفتهاند که زانو بزنند و بعد از چند دقیقه، از مو و یا از ریش آنها را روی زمین کشیده و دوباره توی سلول انداختهاند.»
به گفته این منبع مطلع، متهمان پیش از اولین جلسه دادگاه و قبل از اینکه به دادگاه آورده شوند نیز تحت شکنجه و آزار و بدرفتاری قرار گرفتند و بعد بدون اینکه از دادگاهشان مطلع باشند، وارد جلسه دادگاه میشوند.
کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
تلگرام / توییتر / اینستاگرام / یوتیوب / فیسبوک
Discussion about this post