در آستانه تظاهرات سراسری ۱۴۰۱، و پس از بازداشت های گسترده خانواده های شهیدان راه آزادی، برای آزادی خانواده شیرین علیزاده وثیقه سنگین تعیین شده است.
به گزارش کانون حقوق بشر ایران، روز شنبه ۴ شهریورماه ۱۴۰۲، برای آزادی همسر و خواهر شیرین علیزاده وثیقه سه میلیارد تومانی تعیین شده است.
روز ۲۶ مردادماه ۱۴۰۲، ماموران امنیتی کوروش وزیری همسر شهید راه آزادی شیرین علیزاده را دستگیر و به محل نامعلوم منتقل کردند. این بازداشت پس از آن صورت گرفت که ماموران از برگزاری مراسم زادروز شیرین بر سر مزارش ممانعت به عمل آورده و اجازه حضور خانواده بر سر مزار را به ایشان نداده بودند.

کوروش وزیری همسر شیرین علیزاده
چند روز بعد، روز اول شهریور ۱۴۰۲، نسرین علیزاده، خواهر شیرین علیزاده، در منزل شخصی اش در اصفهان بازداشت شد.

نسرین علیزاده پس از بازداشت همسر خواهرش نوشته بود:
«اگر خواهرم را نکشته بودید، در جمع خانواده تولد می گرفتیم و مجبور نبودید این همه نیرو مستقر کنید تا مراقب جشن تولد خانوادگی ما باشید. ما هیچ علاقه ای نداشتیم بین نیروهای شما به سنگ مزار خواهرم تولدش را تبریک بگوییم.
در تولد خواهرم نه شعری بود، نه شعاری، نه جمعیتی جز جمع خانواده، به چه جرمی همسرش را گرفتید؟ به کدامین گناه خواهرم را کشتید؟ پسرش چه جنایتی کرده که اصلا بچگی نکرده، این همه غم را تحمل می کند؟
چرا آرامش را ازش گرفتید؟ جلوی چشم بچه اش او را کشتید، جلوی چشم بچه اش همسرش رابازداشت کردید و هیچ توجهی به اشک ها و فریادهاش نکردید! کاش بویی از انسانیت برده بودید. کوروش (محمد) وزیری را آزاد کنید!»

شیرین علیزاده و فرزندش
شیرین علیزاده روز ۲۱ شهریورماه ۱۴۰۱، زمانی که در حال گرفتن فیلم از تظاهرات سراسری بود، مورد هدف گلوله های ماموران امنیتی قرار گرفت و جان باخت. او را در آرامستان باغ رضوان به خاک سپردند.
مراسم چهلم شیرین علیزاده خوانساری در روز ۱۳ آبان ۱۴۰۱ در آرامستان باغ رضوان اصفهان در حال برگزاری بود که ماموران لباس شخصی و انتظامی مسلح، به این مراسم حمله کرده و مانع شروع کردن مراسم چهلم شدند.
زمانی که خیل جمعیت به سوی آرامستان روانه بود، ورودی های آرامستان را بسته و عده ای از لباس شخصی ها در بین جمعیت حاضر در مزار شروع به شعار دادن کردند تا جمعیت را پراکنده کنند.
ماموران در حمله خود از باتوم، گاز اشک آور، شوکر ، بمب صوتی و تفنگ ساچمهای استفاده کردند و بعضی حاضران از جمله مادر شیرین علیزاده و عموی او و تعداد زیادی دوستان و مردم شرکت کننده بر اثر برخورد گلوله ساچمهای مورد جراحت قرار گرفتند.
در جریان تظاهرات سراسری مردم ایران که از شهریورماه ۱۴۰۱، پس از قتل مهسا امینی رخ داد، حدود ۷۰۰ تن از زنان و مردان ایران به دست ماموران امنیتی کشته شدند. در بین کشته شدگان اسامی بیش از ۸۰ تن از زنانی که جانشان را برای آزادی فدا کردند، به چشم می خورد. شیرین علیزاده یکی از این زنان است که گناهش تنها گرفتن فیلم از صحنه تظاهرات مردم بود.
کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
تلگرام / توییتر / اینستاگرام / یوتیوب / فیسبوک
Discussion about this post