وضعیت زنان بازداشتی در زندان قرچک ورامین فاجعه بار است، مشکل شپش فراگیر شده و زندانیان در کوریدور میخوابند، در یک بند ۵۰ نفری ۱۵۰ نفر را جا داده اند
کانون حقوق بشر ایران، ۱۲ آذر ۱۴۰۱؛ یکی از زنانی که از زندان قرچک ورامین آزاد شده است در گزارشی پیرامون وضعیت زنان بازداشتی که در جریان اعتراضات دستگیر شده و به بند هشت زندان قرچک ورامین منتقل شده اند، نوشته است:
«در مورد بند ۸ زندان قرچک میخواستم بگم براتون، من خودم مدتی اونجا بودم و آزاد شدم، وضعیت بچه ها وحشتناکه، مدیر زندان خانم خدادای گفته اگر خبری از اوضاع بد اینجا بیرون بدین تلفن بند ۸ رو کلا قطع میکنه!»
یکی از مشکلات جدی کمبود غذا است. زندانیان همیشه گرسته هستند، اونجا فقط ۳ تا حموم و دستشویی برای ۱۵۰ نفر آدم داره. در بندی که ظرفیت ۵۰ نفر داره الان ۱۵۰ نفر رو حبس کردن.
تازه واردا همه تو کوریدورها میخوابن و جای درستی برای خوابیدن ندارن.
اوضاع نظافت و بهداشت افتضاح است، مشکل شپش هم فراگیر شده، اجازه دادن لباس گرم به بچه ها نمیدن، چند تا از خانواده ها خیلی تلاش کردند لباس گرم برسونن به دختراشون اما هرچقدر هم که التماس میکردند اجازه نمیدادند. با اینهمه زحمت خودشون رو تا زندان می رسونن ولی برشون می گردونن و اجازه نمیدن برای بچه هاشون لباس گرم بدن داخل.
آب آشامیدنی نیست و باید آب معدنی بخرن، حمام هفته ای دوبار آب گرم بیشتر نداره.
خانم صغرا خدادای رئيس زندان قرچک است، حتما که اسمش رو شنیدید، خیلی سعی داره خودشو خوب نشون بده ولی الان گفته هر خبری از بدی اوضاع بیرون درز کنه کل تلفن های بند ۸ رو قطع میکنه!
در این زندان واقعا همه چیز افتضاحه، هرکس رو هم که در جریان اعتراضات میگیرن میبرن بند هشت.
درخواست دارم صدای زنان زندانی رو برسونید. وضعیت فاجعه باره اونا باید فوری آزاد بشن. از همه رسانه ها و سازمانهای حقوق بشری میخوام این صدا رو منعکس کنند.»
کانون حقوق بشر ایران از همه مجامع حقوق بشری و رسانه ها میخواهد برای رساندن صدای بازداشت شدگان که در زندانهای ایران تحت فشار و شکنجه هستند از هیچ تلاشی فروگذار نکنند.
درباره اعتراضات سراسری
اعتراضات سراسری اخیر با جان باختن مهسا امینی آغاز شد. مهسا امینی دختر ۲۲ ساله اهل سقز، عصر روز سهشنبه ۲۲ شهریور ۱۴۰۱ در نزدیکی ایستگاه متروی حقانی توسط گشت ارشاد و به بهانه بدحجابی بازداشت و بر اثر ضربات به سرش در بیمارستان کسری جان باخت.
این اعتراضات از همان زمان کلید خورد و تاکنون نزدیک به دو ماه است که ادامه دارد. مردم در این اعتراضات خواستار سرنگونی تمامیت نظام حاکم و برقراری امنیت و آزادی و دمکراسی هستند.
درجریان این اعتراضات تاکنون بیش از ۵۲۰ نفر از جمله ۶۵کودک جان باخته و بیش از ۲۰ هزار نفر (بر اساس آمارهای حکومت) بازداشت شده اند.
کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
تلگرام / توییتر / اینستاگرام / یوتیوب / فیسبوک
Discussion about this post