وزارت اطلاعات

حسن روحانی: «ماموریت اصلی وزارت اطلاعات حفظ نظام است»

وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران (واجا) یکی از وزارتخانه‌های اصلی است که با هدف مقابله با مخالفان و دشمنان داخلی و خارجی تشکیل شده‌است. ایران از معدود کشورهایی است که کار اطلاعاتی در آن در سطح وزارتخانه انجام می‌شود. وزارت اطلاعات همه فعالیتهای خود را مستقیماً زیر نظر علی خامنه‌ای انجام می‌دهد.

محمد محمدی ری‌شهری، اولین وزیر اطلاعات در نظام ولایت فقیه در کتاب خاطرات خود نقل می‌کند: «روح‌الله خمینی به میرحسین موسوی نخست‌وزیر وقت پیام داده بود که «در مورد همه وزارتخانه‌ها هر کس را که خواستی منصوب کن اما در مورد وزارت اطلاعات با من هماهنگی کن.» از آن پس و در دوران علی خامنه‌ای نیز این رویه حفظ شده و وزارت اطلاعات عملاً با نظر شخص خامنه ای در ایران اداره می‌شود.

محمد محمدی ری‌شهری، اولین وزیر اطلاعات در نظام ولایت فقیه در کتاب خاطرات خود نقل می‌کند: «روح‌الله خمینی به میرحسین موسوی نخست‌وزیر وقت پیام داده بود که «در مورد همه وزارتخانه‌ها هر کس را که خواستی منصوب کن اما در مورد وزارت اطلاعات با من هماهنگی کن.» از آن پس و در دوران علی خامنه‌ای نیز این رویه حفظ شده و وزارت اطلاعات عملاً با نظر شخص خامنه ای در ایران اداره می‌شود.

پیشینه وزارت اطلاعات

ایده تشکیل یک ارگان اطلاعاتی در نظام جمهوری اسلامی نخستین بار در سال ۱۳۵۹ توسط محمدعلی رجایی نخست‌وزیر وقت مطرح شد. در آنزمان این ایده با تشکیل دفتر اطلاعاتی نخست‌وزیری صورت اجرایی گرفت. اما لایحه تشکیل وزارت اطلاعات در مرداد سال ۱۳۶۲ زمانی که میرحسین موسوی نخست‌وزیر بود، تهیه و مورد تصویب مجلس قرار گرفت. محمد محمدی ری‌شهری به عنوان اولین وزیر اطلاعات تصدی این وزارتخانه را برعهده گرفت.
در این زمان علی‌اکبر هاشمی‌رفسنجانی رئیس مجلس بود.

حسن روحانی، نخستین کسی بود که اکبر هاشمی رفسنجانی در سال ۱۳۶۸ به او پیشنهاد داد وزیر اطلاعات شود. علت این پیشنهاد، شاید بیشتر از سوابق امنیتی در تصفیه‌های ارتش و مذاکرات مک فارلین، به این بر می‌گشت که حسن روحانی در سال ۱۳۶۲، در سمت نماینده مجلس، مسئول کمیسیون تدوین «قانون تأسیس وزارت اطلاعات» بود.
روحانی اما پیشنهاد وزارت اطلاعات را نپذیرفت و به جای آن به عنوان نماینده خامنه‌ای، برای تأسیس نهاد امنیتی دیگری قدم پیش گذاشت: شورای عالی امنیت ملی.
در تمام آن سال‌هایی که جمهوری اسلامی با رسوایی‌ مداخله نهادهای امنیتی‌ نظام در ترور فعالان سیاسی خارج کشور همچون ماجرای «میکونوس» و «قتل‌های زنجیره‌ای» روشنفکران دست و پنجه نرم می‌کرد، روحانی برای ۱۶ سال دبیر شورای عالی امنیت ملی ماند.

وزیران وزارت اطلاعات

پس از محمد محمدی ری‌شهری که تا سال ۱۳۶۸ در سمت خود باقی بود، نفرات زیر در پست وزیر اطلاعات در دولتهای مختلف دیکتاتوری ولایت فقیه منتصب شده‌اند:

علی فلاحیان از ۶۸ تا ۷۶ در دوران ریاست جمهوری علی اکبر هاشمی رفسنجانی

قربانعلی دری نجف‌آبادی از ۷۶ تا ۷۸ در دوران ریاست جمهوری محمد خاتمی

علی یونسی از ۷۸ تا ۸۴ در دوران ریاست جمهوری محمد خاتمی

غلامحسین محسنی اژه‌ای سال۸۴ تا ۸۸ در دوران ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد

حیدر مصلحی سال ۸۸ تا۹۲ در دوران ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد

محمود علوی از سال ۹۲ در دوران ریاست جمهوری حسن روحانی

– سید اسماعیل خطیب از سال ۱۴۰۰ تا کنون در دوران ریاست جمهوری ابراهیم رئیسی

هدف از تأسیس این وزارتخانه در نظام جمهوری اسلامی اینگونه تعریف شده است:
«کشف و پرورش اطلاعات امنیتی و اطلاعات خارجی و حفاظت اطلاعات و ضدجاسوسی و بدست آوردن آگاهی‌های لازم از وضعیت دشمنان داخلی و خارجی جهت پیشگیری و مقابله با توطئه‌های آنان علیه انقلاب اسلامی، کشور و نظام جمهوری اسلامی»
وزارت اطلاعات ارگان اصلی سرکوب مخالفان نظام در داخل و خارج کشور است و در همه نقاط شعبه‌های علنی و مخفی دارد.
برخی از مأموران این وزارتخانه در خارج از مرزهای ایران، توسط مخالفان شناسایی و معرفی شده‌اند. سازمانهای اطلاعاتی برخی کشورها نیز اطلاعاتی درباره فعالیتهای برون‌مرزی این وزارتخانه منتشر کرده‌اند.

-بازجویی و اعتراف گیری و قتل مخالفان در خانه های امن
-سرکوب و حذف فیزیکی مخالفان در داخل و خارج کشور
-کشتار زندانیان سیاسی در ایران که در سال ۱۳۶۷خورشیدی (۱۹۸۸میلادی) به فتوای شخص خمینی انجام شد، نیز با همکاری این وزارتخانه بوده‌است. در جریان این قتل‌عام، بیش از ۳۰هزار زندانی سیاسی که دوران محکومیت خود را سپری می‌کردند با فتوای خمینی اعدام شدند.

ساختمان اصلی وزارت اطلاعات در محل باغ مهران در تهران است.
گستره فعالیتهای وزارت اطلاعات، مرزهای ایران را درنوردیده و تقریباً همه نقاط جهان را در برمی‌گیرد. با این‌حال محل کار این وزارتخانه با نام اختصاری «واجا» در هیچ منبعی به صورت رسمی ذکر نشده اما محوطه‌ای در خیابان همت تهران به عنوان دفتر مرکزی آن معرفی شده‌است. وزارت اطلاعات هنگام تأسیس فاقد هر گونه امکانات بود تنها جایی که این وزارت در اختیار داشت ساختمان مرکزی سازمان اطلاعات رژیم پهلوی بود.
شیوه دسترسی به این وزارتخانه از طریق سایت آن است که آنهم به نوبه خود محدودیتهایی دارد.

تاکنون هیچگونه آمار رسمی از تعداد کارمندان، افسران اطلاعاتی و پرسنل شاغل در وزارت اطلاعات ایران منتشر نشده است، با این حال، وزارت دفاع آمریکا، در ژانویه ۲۰۱۳ میلادی، گزارشی ۶۴ صفحه‌ای درباره وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران منتشر نمود، که در این گزارش، به نقل از شخصی بنام مگنوس رانستورپ، تعداد پرسنل این وزارت‌خانه در حدود ۳۰ هزار نفر اعلام گردید.

اعضای فعال این وزارتخانه در ادبیات سران نظام ولایت فقیه، با لقب «سربازان گمنام امام زمان» شناخته می‌شوند.
تعدادی از وزرای اطلاعات و نیز بسیاری از معاونین وزیر و مقامات ارشد وزارت اطلاعات، همچون محمد محمدی ری شهری، علی فلاحیان، علی یونسی، مصطفی پورمحمدی، غلامحسین محسنی اژه‌ای و روح‌الله حسینیان از مدرسه حقانی فارغ‌التحصیل شده‌اند.

وزارت اطلاعات دارای واحد آموزشی مستقل بنام دانشگاه اطلاعات و امنیت ملی است، که در سال ۱۳۶۵ بعنوان زیرمجموعه‌ای از وزارت اطلاعات و با نام دانشگاه امام باقر فعالیت خود را آغاز نمود. این دانشگاه در سال ۱۳۹۵ به دانشگاه اطلاعات و امنیت ملی تغییر نام داد.

تشکیلات و ساختار وزارت اطلاعات

وزارت اطلاعات در سال ۱۳۶۳ از تجمیع نیروهای چند واحد اطلاعاتی شامل: دفتر اطلاعات و تحقیقات نخست وزیری، واحد اطلاعات کمیته انقلاب اسلامی، واحد اطلاعات سپاه پاسداران و تشکیلات اطلاعاتی دادستانی تشکیل شد.
ساختار وزارت اطلاعات از پانزده معاونت و ادارات كل مربوطه تشكیل شده كه به ترتیب عبارتند از:

۱ – معاونت امنیت / اداره كل امنیت / اداره كل عملیات / اداره كل حراست
۲ – معاونت ضد جاسوسی / اداره کل ضد جاسوسی
۳ – معاونت خارجی / اداره كل اروپا / اداره كل آمریكا (كشور) / اداره كل آمریكا (قاره) / اداره کل آفریقا / اداره كل خاورمیانه / اداره كل اسرائیل و فلسطین / اداره كل آسیا و اقیانوسیه / اداره كل التقاط
۴ – معاونت حفاظت اطلاعات / اداره كل حفاظت اطلاعات / اداره كل پیگیری و شكایت
۵ – معاونت فن آوری / اداره كل فن آوری های نوین / اداره كل فن آوری های جاسوسی
۶ – معاونت سیاسی / اداره كل سیاسی
۷ – معاونت بررسی ها و امور استراتژیک / اداره كل بررسی ها و امور استراتژیک
۸ – معاونت آموزشی / اداره كل آموزشی
۹ – معاونت پژوهشی / مدیر كل پژوهشی
۱۰ – معاونت آرشیو و اسناد / اداره كل آرشیو و اسناد

۱۱ – معاونت نیروی انسانی / اداره كل نیروی انسانی / اداره كل خدمات رفاهی
۱۲ – معاونت اداری، مالی / اداره کل مالی / اداره كل امور اداری
۱۳ – معاونت حقوقی، پارلمانی / اداره كل حقوقی / اداره كل پارلمانی
۱۴ – معاونت اقتصادی / اداره كل اقتصادی / اداره كل مبارزه با فساد اقتصادی
۱۵ – معاونت فرهنگی، اجتماعی / اداره كل فرهنگی / اداره كل اجتماعی
علاوه بر پانزده معاونتی که فوقا برشمردیم، ۳۱ اداره كل مركز استان هم وجود دارند.
سایر ادارات كل وابسته به وزارت اطلاعات عبارتند از:
یک – اداره التقاط
دو – اداره پدیده های التقاط
سه – اداره عملیات
چهار – اداره پشتیبانی عملیات
پنج – اداره کارگزینی
شش – اداره مالی
هفت – اداره امور انسانی

عاملان قتل‌های زنجیره‌ای

روز ۱۵ دیماه ۱۳۷۷، شبکه یک صدا و سیما، در بخش خبری ساعت ۲ بعدازظهر، در یک اقدام شگفت‌انگیز، بیانیه‌ای از وزارت اطلاعات درباره تحولات این نهاد قرائت کرد.
در این بیانیه، قتل‌های زنجیره‌ای نویسندگان و فعالان سیاسی در آذرماه ۱۳۷۷، به شماری از نیروهای «مسئولیت‌ناشناس، کج‌اندیش و خودسر» وزارت اطلاعات نسبت داده شده بود.
افشاگری‌ها تا آنجا ادامه یافت که فیلم‌هایی به شدت محرمانه از شکنجه شماری از اعضای وزارت اطلاعات به دست دیگر اعضای این وزارتخانه به بیرون درز کرد.

تحریم‌های بین‌المللی علیه وزارت اطلاعات

روز سه‌شنبه ۱۸دیماه ۹۷ اتحادیه اروپا وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران را به‌علت نقش آن در توطئه‌ها و سوءقصدهای تروریستی در خاک اروپا مورد تحریم قرار داد. این اولین بار بود که سرویس اطلاعاتی یک کشور توسط ۲۷کشور عضو اتحادیه اروپا مورد تحریم قرار گرفت.

مسدود کردن دارایی‌های‌‌ وزارت اطلاعات ایران

مقامات فرانسه داراییهای سرویسهای اطلاعاتی ایران در فرانسه را مسدود کردند.
در تاریخ ۱۰ مهرماه ۹۷ مقام‌های فرانسه از مسدود شدن دارایی دو شهروند ایرانی و همچنین بخشی از دارایی‌های وزارت اطلاعات ایران، در خاک فرانسه خبر دادند.
وزارت خارجه فرانسه با انتشار اطلاعیه‌ای اعلام کرد مسدود شدن دارایی‌های وزارت اطلاعات ایران و همچنین دو شهروند ایرانی مظنون به عضویت در سرویس‌های اطلاعاتی ایران در این کشور، اقدامی «پیشگیرانه، هدفمند و متناسب» بوده است.

افول جایگاه وزارت اطلاعات

هیأت تحقیق و تفحص مجلس در جریان رسیدگی به پرونده نفوذ افراد دوتابعیتی‌ها از سازمان اطلاعات سپاه و قوه قضاییه تشکر و قدردانی، در مقابل از وزارت اطلاعات به خاطر عدم همکاری و مسامحه انتقاد می‌کند.
موازی‌کاری امنیتی روندی بود که از دوران ریاست جمهوری محمد خاتمی شدت گرفت. به مرور معاونت اطلاعات سپاه نقش پررنگ‌تری پیدا کرد تا سرانجام در سال ۱۳۸۸، از نظر سازمانی به استقلال رسید و سازمان اطلاعات سپاه را تأسیس کرد.

شرایط انتصاب وزیر اطلاعات

۱.تحصیلات در حد اجتهاد؛
۲.اشتهار به عدالت و تقوا؛
۳.داشتن سابقه‌ای روشن از نظر سیاسی و مدیریتی؛
۴.عدم عضویت در احزاب، سازمان‌ها و گروه‌های سیاسی.
علی فلاحیان که خود نیز سابقه وزارت اطلاعات را دارد، در برنامه اینترنتی «خشت خام» و در پاسخ به پرسشی درباره اینکه آیا خامنه‌ای، وزیر اطلاعات را مشخص می‌کند، گفته است: «…فکر نمی‌کنم قانون باشد اما بالاخره رئیس‌جمهور و همه قوا زیرنظر رهبری هستند. [وقتی فهرست وزرا آماده می‌شود] این فهرست به آقا داده می‌شود. روی چند تا وزیر حساسیت بیشتری است: وزیر کشور، وزیر اطلاعات، وزیر خارجه و وزیر دفاع.»

اسامی و مشخصات چند تن از کارگزاران وزارت اطلاعات در سالهای گذشته

جانشین مدیر کل امنیت ۱۳۶۳ – ۱۳۶۵
مدیر کل اروپا ۱۳۶۵ – ۱۳۶۸
معاون امنیت ۱۳۶۸ – ۱۳۷۶
معاون بررسی ها و امور استراتژیک ۱۳۷۶ – ۱۳۷۷
مدیر کل حوزه مشاوران ۱۳۷۷ – ۱۳۷۸

جانشین مدیر کل امنیت ۱۳۶۸ – ۱۳۷۲
مدیر کل امنیت ۱۳۷۲ – ۱۳۷۶
مدیر کل قاره آمریکا ۱۳۷۶ – ۱۳۸۰
جانشین معاون امنیت ۱۳۸۰ – ۱۳۸۸

جانشین مدیر کل آمریکا ۱۳۶۳ – ۱۳۶۸
مدیر کل التقاط ۱۳۶۸ – ۱۳۷۶
جانشین معاون خارجی ۱۳۷۶ – ۱۳۸٤
معاون خارجی ۱۳۸٤ – ۱۳۸۸
قائم مقام وزیر ۱۳۸۸

عضو اطلاعات نخست وزیری ۱۳۶۰ – ۱۳۶۳
مدیر کل آموزش ۱۳۶۳ – ۱۳۷۰
سفر به خارج برای ادامه تحصیل ۱۳۷۰ – ۱۳۷۶
معاون آموزشی ۱۳۷۸ – ۱۳۸٤
استاد دانشکده اطلاعات ۱۳۸۸

عضو ستاد ضد کودتای نوژه ۱۳۵۹
معاون ضد جاسوسی اطلاعات نخست وزیری ۱۳۶۰ – ۱۳۶۳
قائم مقام وزیر و معاون امنیت ۱۳۶۳ – ۱۳۶۸

مدیر کل یزد ۱۳۶۳ – ۱۳۶۸
جانشین مدیر کل ضد جاسوسی ۱۳۶۸ – ۱۳۷۲
مدیر کل ضد جاسوسی ۱۳۷٤ – ۱۳۷۸
مدیر کل حوزه وزارت ۱۳۷۸ – ۱۳۸۰

مدیر کل آذربایجان غربی ۱۳۶۳ – ۱۳۶۸
معاون حقوقی، پارلمانی ۱۳۶۸ – ۱۳۷۵

مدیر کل اطلاعات قم ۱۳۷۲ – ۱۳۷۶
مدیر کل حوزه وزارت ۱۳۷۶ – ۱۳۷۸
مدیر کل ضد جاسوسی ۱۳۷۸ – ۱۳۸۰
معاون ضد جاسوسی ۱۳۸۰ – ۱۳۸۸
استاد دانشکده اطلاعات ۱۳۸۸

مدیر کل استان لرستان ۱۳۶۳ – ۱۳۶۸
مدیر کل اقتصادی ۱۳۷۲ – ۱۳۷۸
معاون اقتصادی ۱۳۷۸ – ۱۳۸٤

رئیس اداره غرب اروپا ۱۳۶۳ – ۱۳۶۵
جانشین اداره کل اروپا ۱۳۶۵ – ۱۳۶۸
مدیر کل آمریکا (کشور) ۱۳۶۸ – ۱۳۷۲
مدیر کل ضد جاسوسی ۱۳۷۲ – ۱۳۷٤
قائم مقام ضد جاسوسی ۱۳۷٤ – ۱۳۷۸
معاونت امنیت ۱۳۷۸ – ۱۳۸۰
سفیر ایران در انگلیس و تاجیکستان ۱۳۸۰

مدیر کل سیاسی ۱۳۸۰ – ۱۳۸۸
نام پدر: امیر
نام مادر: عذرا
نام همسر: الهام

مدیر کل گیلان ۱۳۶۳ – ۱۳۷۲
معاون پژوهشی ۱۳۷۲ – ۱۳۷۶
معاون آموزشی ۱۳۷۶ – ۱۳۷۸
جانشین وزیر ۱۳۷۸ – ۱۳۸٤

مدیر کل استان زنجان ۱۳۶۳ – ۱۳۷۲
مدیر کل عملیات ۱۳۷۲ – ۱۳۷۸

مدیر کل تهران ۱۳۶۳ – ۱۳۶۸
مدیر کل امنیت ۱۳۶۸ – ۱۳۷۲
مدیر کل اروپا ۱۳۷۲ – ۱۳۷۶
معاون خارجی ۱۳۷۶ – ۱۳۸٤
مدیر کل حوزه مشاوران ۱۳۸٤ – ۱۳۸۸

کارمند اطلاعات نخست وزیری ۱۳۶۰ – ۱۳۶۳
مدیر کل امنیت ۱۳۶۳ – ۱۳۶۸
معاون سیاسی ۱۳۶۸ – ۱۳۷۶
معاون امنیت ۱۳۷۶ – ۱۳۷۸
معاون سیاسی ۱۳۷۸ – ۱۳۸۰

جانشین اداره کل آمریکا ۱۳۶۸ – ۱۳۷۲
مدیر کل آمریکا (کشور) ۱۳۷۲ – ۱۳۸٤
جانشین معاونت خارجی ۱۳۸٤ – ۱۳۸۸
معاون خارجی ۱۳۸۸

نام پدر: عباس
نام مادر: عز
نام همسر: کوثر
نام پسر: شهرام
مدیر کل استان ایلام ۱۳۸۰ – ۱۳۸۸
معاون ضد جاسوسی ۱۳۸۸

جانشین مدیر کل حفاظت اطلاعات ۱۳۶۸ – ۱۳۷۲
مدیر کل حفاظت اطلاعات ۱۳۷۲ – ۱۳۸۰
جانشین معاون حفاظت اطلاعات ۱۳۸۰ – ۱۳۸۸
معاون حفاظت اطلاعات ۱۳۸۸

مدیر کل اطلاعات استان فارس ۱۳۶۳ – ۱۳۷۶
جانشین معاون امنیت ۱۳۷۶ – ۱۳۷۸
نشانی: دهکده المپیک – بلوک بیست و شش – واحد نه
رضا معطر (مستعار: حاج حبیب الله حبیبی)
فارغ التحصیل دانشکده دندانپزشکی دانشگاه شهید بهشتی
کارمند اطلاعات نخست وزیری۱۳۶۰ – ۱۳۶۳
جانشین مدیر کل امنیت ۱۳۷۶ – ۱۳۷۸
مدیر کل امنیت ۱۳۷۸ – ۱۳۸۰
معاون امنیت ۱۳۸۰ – ۱۳۸۸
مدیر کل حوزه مشاوران ۱۳۸۸

مرور کوتاهی بر کارنامه وزرای اطلاعات

محمد محمدی ری‌‏شهری

وزارت اطلاعات
محمد محمدی ری‌‏شهری

متولد ۱۳۲۵ در شهرری

وزیر اطلاعات از سال ۱۳۶۳ تا ۱۳۶۸

حاکم شرع دادگاه‏‌های انقلاب و رئیس دادگاه انقلاب ارتش تا پیش از وزرات

ری شهری مسئولیت محاکمه افراد سرشناس را به عهده داشت که برخی افرادی که به حکم محمد ری‌شهری اعدام شده‌اند عبارتند از:

صادق قطب‌زاده

فتح‌الله امید نجف‌آبادی

سیدمهدی هاشمی

فرماندهان ارتش جمهوری اسلامی در جنگ ایران و عراق، به اتهام عضویت در حزب توده ایران: بهرام افضلی، حسن آذرفر، هوشنگ عطاریان و بیژن کبیری

۱۲۱ نفر از افسران و درجه‌داران ارتش در ماجرای کودتای نوژه

۱۰ نفر از افسران و درجه‌داران ارتش در ماجرای حزب خلق مسلمان

او بعد از ترک وزارت اطلاعات، به عنوان دادستان‌ کل کشور، دادستان دادگاه ویژه روحانیت، تولیت حرم حضرت عبدالعظیم، نماینده مجلس از تهران در مجلس خبرگان ، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و نماینده خامنه‌ای و سرپرست حجاج مشغول غارت و سرکوب مردم بوده است.

علی فلاحیان

وزارت اطلاعات
علی فلاحیان

متولد ١٣٢٨ در نجف‌آباد اصفهان

وزیر اطلاعات از سال ۱۳۶۸ تا ۱۳۷۶

او ابتدا حاکم شرع آبادان بود و از سال ٦٠ به عنوان حاکم شرع کرمانشاه منصوب شد. او سپس به مشهد و بعد به تهران آمد و قائم‌مقام دادستان انقلاب شد.

علی فلاحیان در پرونده خود در دوران وزارتش کشتار مخالفان در میکونوس، قتل نویسندگان و روشنفکران را به ثبت رسانده است.

 

 

قربانعلی دری نجف‌آبادی

وزارت اطلاعات
قربانعلی دری نجف‌آبادی

متولد ١٣٢٤ در نجف‌آباد اصفهان

وزیر اطلاعات از سال ۱۳۷۶ تا ۱۳۷۷

او وزیر قتلهای زنجیره‌ای است. وی پس از بالاگرفتن این موضوع و دستگیری تعدادی از عوامل وزارت اطلاعات استعفا داد.

دری نجف‌آبادی که سه دوره حضور در مجلس را در کارنامه خود دارد هم‌اکنون امام جمعه اراک و نماینده خامنه‌ای در استان مرکزی است.

 

 

 

علی یونسی

وزارت اطلاعات
علی یونسی

متولد ۱۳۳۰ در نهاوند

وزیر اطلاعات از سال ۱۳۷۷ تا ۱۳۸۴

یونسی تا پیش از رسیدن به وزارت سابقه ریاست بر ‌شعبه ‌دادگاه نظامی، ریاست بر سازمان ‌قضائی نیروهای مسلح و دادستان عمومی تهران را در کارنامه خود ثبت کرده بود

وی از مسئولان و دست اندرکاران سرکوب دانشجویان در خیزش سراسری تیر ماه ۱۳۷۸ است.

او در حال‌حاضر مشاور ویژه حسن روحانی در امور اقوام و اقلیت‌های دینی و مذهبی است!

 

 

غلامحسین محسنی اژه‌ای

وزارت اطلاعات
غلامحسین محسنی اژه‌ای

متولد ١٣٣٥ در اژیه اصفهان

وزیر اطلاعات از سال ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۸

از جمله سوابق محسنی‌اژه‌ای دادستان ویژه روحانیت تهران، دادستان کل ویژه روحانیت و مسئول مجتمع قضائی ویژه رسیدگی به جرائم کارکنان دولت است.

محسنی اژه‌ای اولین وزیر اطلاعات دولت احمدی‌نژاد است. او همچنین اولین وزیر اطلاعاتی است که به دستور رئیس‌جمهور از کار برکنار شد.

 

 

 

حیدر مصلحی

وزارت اطلاعات
حیدر مصلحی

متولد ۱۳۳۶ در شهرضا

وزیر اطلاعات از سال ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۲

او پیش از رسیدن به وزارت اطلاعات، نماینده خامنه‌ای در نیروی زمینی سپاه تهران، نماینده خامنه‌ای در نیروی هوایی سپاه پاسداران در تهران و عضو هیئت مرکزی نظارت شورای نگهبان بود.

 

 

 

 

محمود علوی

وزارت اطلاعات
محمود علوی

متولد ١٣٣٣ در لامرد

وزیر اطلاعات از سال ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۰

علوی نماینده دوره اول، دوم، چهارم و پنجم مجلس شواری اسلامی بوده و در حال‌حاضر عضو مجلس خبرگان است.

 

 

 

سید اسماعیل خطیب

وزارت اطلاعات - سید اسماعیل خطیب
سید اسماعیل خطیب

متولد ۱۳۴۰ در قائنات

وزیر اطلاعات از سال ۱۴۰۰ تا کنون در دوران ریاست جمهوری ابراهیم رئیسی

اسماعیل خطیب، پیش از این از سال ۱۳۵۹ در اطلاعات عملیات سپاه پاسداران مشغول به کار بوده است.

وی پس از آن در وزارت اطلاعات، حفاظت اطلاعات قوه قضائیه، حراست آستان قدس، اطلاعات قم و همچنین دفتر خامنه‌ای مشغول به کار بوده است.

کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
تلگرام / توییتر / اینستاگرام / یوتیوب / فیسبوک

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist