سران حکومت تلاش میکنند که با نگه داشتن مردم در زیر خط فقر توان اعتراض را از آنها بگیرند
گرانی و رشد فزاینده نرخ تورم در سالهای اخیر، تاثیرات منفی بر همه ابعاد زندگی مردم داشته است. بنا به آمار غیر رسمی نزدیک به ۳۰ درصد جمعیت کشور در زیر خط فقر زندگی میکنند. از ابتدای سال و با به اصطلاح جراحی اقتصادی دولت رئیسی، مردم حتی برای تهیه پوشاک و غذای خود نیز با مشکلات زیادی مواجه هستند. بنا به آمار وزارت راه و شهرسازی در سال ۱۴۰۰ بیش از۶۰ درصد درآمد خانوارهای شهری صرف پرداخت کرایه خانه میشود.
در کشور بیش از ۶ میلیون خانوار اجارهنشین داریم. طبق این آمار جمعیت اجارهنشین کشور بیش از ۲۵ میلیون نفر است که ۳۰ درصد جمعیت کشور را تشکیل میدهند. با افزایش اجاره بها در سال جاری مردم مجبور به کاهش هزینههای خود بخصوص در مصرف خوراکیها شدهاند.
آمار رسمی جمعیت زیر خط فقر با واقعیت فاصله زیادی دارد
خبرگزاری ایرنا از افزایش ۹ میلیون نفری جمعیت کشور در زیر خط فقر تنها در بازه زمانی سالهای ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۸ خبر میدهد.
طبق این آمار رسمی که بسیار کمتر از آمار واقعی است، میزان جمعیت زیر خط فقر در ایران از ۱۷.۵میلیون نفر به نزدیک ۲۷ میلیون نفر رسیده است. این آمار در شرایطی است که در یک سال گذشته و با سرکار آمدن رئیسی جمعیت زیر خط فقر افزایش زیادتری از قبل داشته است. حذف ارز ترجیحی، سیاستهای انقباضی و… در به زیر خط فقر رفتن مردم بسیار موثر بوده است. خط فقر مطلق برای یک خانوار۳ نفری در سال ۱۳۹۹ نزدیک به ۲.۸ میلیون تومان در نظر گرفته شده است. اما عدد واقعی بسیار بیشتر بوده است.
دولت رئیسی در یک اقدام عوامفریبانه ادعای پایین آمدن جمعیت خانوارهای زیر خط فقر را دارد. اما بر همه واضح است که در این یک سال فقر بر چهره مردم نقش پررنگتری داشته است. دولت رئیس تلاش کرده است، با پایین آوردن شاخص هزینههای زندگی این آمار را کمتر از واقعیت نشان دهد؛ اما مردم واقعیت را بر روی سفره خود و تعادل درآمد و هزینه با تمام وجودشان لمس میکنند.
سلاح نا کارآمد فقر برای سرکوب اعتراضات
سران حکومت تلاش میکنند با نگه داشتن مردم در زیر خط فقر توان اعتراض از آنها را سلب کنند. اما اعتراضات در سال جدید نشان داده، این سلاح کارآیی لازم برای سرکوب اعتراضات را نداشته است. جامعه ایران نشان داده که تشنه تغییرات اساسی و زیر و رو کردن نظام حاکم است.
کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
تلگرام / توییتر / اینستاگرام / یوتیوب / فیسبوک
Discussion about this post