دولت رئیس تلاش میکند، علت افزایش اجاره بها را صاحبان خانه و بنگاههای معاملات ملکی نشان دهد. در حالی که این افزایش معلول تورم افسار گسیخته ای است که بر کل کشور مسلط شده است
به گزارش کانون حقوق بشر ایران، بررسی آمار منتشره نشان میدهد، بیشترین اثرگذاری بر تورم دهک اول جامعه پس از گروه خوراکیها، مسکن و افزایش اجاره بها میباشد. به عبارت دیگر بیشترین فشار تورم مسکن بر روی فقیرترین دهک جامعه اعمال شده است. از آنجایی که بیشترین میزان مصرف در دهک اول جامعه به کالاهای اساسی و ضروری منتهی میشود، افزایش اجاره بها میتواند تکانههای اقتصادی سهمگین بر این دهک وارد کند.
بررسیهای میدانی نشان میدهد، اجاره بها در تهران و بیشتر ابرشهرها افزایش سرسامآوری داشته است. در این روزها، یافتن یک آپارتمان در جنوب شهر تهران با رهن کمتر از ۱۰۰ میلیون تومان و اجاره بهای ماهانه ۵ میلیون به سختی انجام میشود.
در سال جاری پایه حقوق کارگران نزدیک به ۸ میلیون تومان اعلام شده است. یک خانوار به طور معمول بایستی یک سوم درآمد ماهیانه خود را برای مسکن هزینه کند. این مبلغ با توجه به پایه حقوق امسال نزدیک به ۲.۷ میلیون تومان است. در حالی
که پیدا کردن یک سرپناه در حد قبول با پرداخت این میزان اجاره بها غیر ممکن است.
فروردین ماه، بالاترین نرخ تورم در ۱۰ سال گذشته
نرخ تورم در فروردین ۱۴۰۲ بیش از ۴۷ درصد بوده که بالاترین رقم در ۱۰ سال گذشته محسوب میشود.
دولت رئیسی نیز ناتوان از کنترل تورم و گرانیها تنها به میتواند دست به اقدام دستوری بزند. در حالی که سیاستهای مداخلهگرایانه دولتها همواره به ضرر مصرف کنندگان بوده است. دولت رئیس تلاش میکند، علت افزایش اجاره بها را صاحبان خانه و بنگاههای معاملات ملکی نشان دهد. در حالی که این افزایش معلول تورم افسار گسیخته ای است که بر کل کشور مسلط شده است.
تاثیر پارامترهای دیگر بر کنترل اجاره بها
کنترل اجاره بهای مسکن در گرو کنترل گرانی و تورم در همه پهنههای اقتصادی است. تورم و گرانی که، ناشی از عملکرد و سیاستهای غارتگرانه حاکمیت میباشد. بیش از ۴۰ سال است، داراییهای مردم توسط سران حکومت به سرقت رفته یا صرف پروژههایی شده که تنها در خدمت بقای حکومت بوده است. خارج شدن از این بحران نیازمند یک تغییر بنیادین است که تنها با سرنگونی این حکومت غارتگر امکان پذیر است.
کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
تلگرام / توییتر / اینستاگرام / یوتیوب / فیسبوک
Discussion about this post