سپاه پاسداران

سپاه پاسداران – سپاه جهل و جنایت و حافظ مطلق حاکمیت ولایت فقیه در ایران

سپاه پاسداران، یکی از مخوف‌ترین و وحشی‌ترین نیروهای حکومت ولایت فقیه است و در واقع سپاه ترور و غارتگر و حافظ مطلق حاکمیت در جامعه ایران است.

سپاه پاسداران که با نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷ به فرمان خمینی تشکیل شد، یک نهاد نظامی و بازوی مسلح برای پاسداری از حاکمیت ولایت فقیه در ایران است.

در ابتدای تشکیل سپاه پاسداران، هدف از تشکیل این نهاد نیز حفظ انضباط در شهرها و روستاها، جلوگیری از تحریک و توطئه، جلوگیری از خرابکاری در موسسات دولتی و ملی و مراکز عمومی و سفارتخانه‌ها، جلوگیری از رسوخ عناصر فرصت‌طلب و ضدانقلابی در داخل صفوف مردم، اجرای دستور دولت موقت و اجرای احکام دادگاه‌های فوق‌العاده اسلامی، ذکر شده بود.

درحکومت چهل ساله ولایت فقیه هیچ جنایتی نبوده که دست مستقیم سپاه خونخوار پاسداران در آن دخیل نباشد. درتمام پرونده‌‌ها اعم از کشتار، شکنجه، قتل‌عام، اختلاس، فساد، رانت‌خواری، کوهخواری، دکل‌دزدی….. تا علت ویرانی و قربانیان خسارات طبیعی مثل زلزله، سیل و…..دست ناپاک ولایت فقیه از طریق سپاه پاسداران دیده می‌شوند.

قتل‌های زنجیره‌ای در دهه هفتاد نیز یکی از هزاران جنایتی‌ است که توسط سپاه پاسداران زیر نظر بیت ولایت انجام شد. در سپاه مسئولیت اجرایی قتل‌های زنجیره‌ای به عهده، محمدباقر ذوالقدر، جانشین پاسدار رحیم صفوی سرکرده سپاه پاسداران، قرار گرفت. افرادی مانند قاسم سلیمانی (فرمانده نیروی قدس سپاه)، پاسدار سرتیپ احمد وحیدی (فرمانده سابق نیروی قدس) و پاسدار سرتیپ حسین نجات فرمانده قرارگاه ثارالله (نیروی ویژه سرکوب تهران) از اعضای کمیته ویژه اجرای قتل‌ها بودند.

هر چند نظام با عوامفریبی و دورغگویی همیشگی سعی کرد پروندة بسیاری از جنایت‌های دیگر را با از میان برداشتن و حذف امثال سعید امامی‌ها و یا در نمونه دیگر، با عدم انتشار آمار کشته شدگان اعتراضات سراسر آبان ۹۸ و یا با سرپوش گذاشتن بر شلیک موشک به هواپیمای اوکراینی به نحوی جنایاتش را رفع ‌و رجوع کند و نگذارد که پای عناصر بالاتری مثل خامنه‌ای وسط کشیده شود.

اما تا جایی که به مردم ایران و قربانیان و خانواده شهیدان و جانباختگان برمی‌گردد، این پرونده‌ها همچنان باز است. ملت ایران نه می‌بخشد و نه فراموش می‌کند.
دست عدالت بسیار بلند است و این جانیان هر قدر هم که برای ماندن در اریکه قدرت، دست به جنایت و ریختن خون بیگناهان در ایران‌ زمین بزنند، روزی نه چندان دور در برابر عدالت قرار می‌گیرند و باید پاسخ تمامی جنایاتشان در ۴۰ سال گذشته را بدهند.

سپاه پاسداران، نیروی اصلی حفاظت از کل حاکمیت ولایت فقیه است و حفاظت شخص خامنه‌ای را نیز برعهده دارد.

سپاه پاسداران، در سرکوب اعتراضات کارگران و مردمی، بازداشت و شکنجه مخالفین سیاسی حکومت در زندان‌های مخفی و ویژه خود، دخالت در انتصابات داخلی تا بازداشت‌های اقتصادی، قاچاق مواد مخدر، قاچاق و خرید و فروش سلاح، شناسایی و ترور مخالفین و شخصیت‌های سیاسی و فرهنگی در داخل و خارج کشور…

وآموزش‌دهنده گروه‌های تروریستی در سایر کشورها و تسلیح آن‌ها تا شرکت در سرکوب‌ جنبش‌های اجتماعی – سیاسی ایران تا شرکت در جنگ‌های داخلی کشورهای منطقه و جنگ‌های معروف به جنگ‌های نیابتی فعالیت دارد.

فرماندهان سپاه در کنار دیگر سران و مقامات وابسته به حکومت، بخش بزرگی از کلان‌سرمایه‌داریِ تجاری ایران را در اختیار دارند.

آن‌زمان، علی دانش‌منفرد به عنوان فرمانده سپاه پاسداران انتخاب شد. محسن رفیقدوست بعنوان مسئول تدارکات، بشارتی مسئول اطلاعات و مرتضی الویری مسئول روابط عمومی سپاه شدند. آن‌ها ساختمان ساواک در خیابان سلطنت‌آباد (پاسداران کنونی) را مقر اصلی خود قرار دادند.

روز ۲ اردیبهشت ۱۳۵۸ سپاه پاسداران با انتشار بیانیه‌ای رسماً اعلام موجودیت کرد.

در شهریور ۱۳۶۰ محسن رضایی توسط خمینی به عنوان فرمانده سپاه پاسداران منصوب شد. محسن رضائی برای مدت ۱۸ سال فرماندهی این نهاد را بر عهده داشت ولی در سال ۱۳۷۶ از فرماندهی سپاه استعفاء کرد و قائم مقام او سیدیحیی صفوی مشهور به رحیم صفوی از سوی خامنه‌ای به این سمت منصوب گردید.

در ۱۰ شهریور ۱۳۸۶ دوره مسئولیت ۱۰ ساله وی در فرماندهی سپاه به پایان رسید و خامنه‌ای به جای وی پاسدار محمدعلی جعفری فرمانده سابق نیروی زمینی سپاه را به فرماندهی سپاه پاسداران برگزید.

پس از محمدعلی جعفری، در ابتدای سال ۱۳۹۸ حسین سلامی به فرماندهی سپاه برگزیده شد.

ساختار فرماندهی سپاه پاسداران به شکلی است که در راس آن فرمانده کل قرار دارد.

پس از او جانشین یا قائم مقام قرار می‌گیرد و پس از او نیز رئیس ستاد مشترک حائز اهمیت است که به‌طور مستقیم با فرمانده کل در بالا و با فرماندهان نیروهای پنج‌گانه در پایین مرتبط است.

فرمانده کل سپاه مستقیماً توسط خامنه‌ای انتخاب می‌گردد و جانشین و فرماندهان ستاد مشترک و نیروها به پیشنهاد فرمانده کل و با تصویب و حکم خامنه‌ای منصوب می‌شوند.

سپاه پاسداران شامل ۵ نیرو با مأموریت‌های متفاوت است:

نیروی زمینی سپاه پاسداران

نیروی هوافضای سپاه پاسداران

نیروی دریایی سپاه پاسداران

نیروی قدس سپاه پاسداران

سازمان بسیج مستضعفین

و همچنین ستاد مشترک سپاه پاسداران که مسئولیت هماهنگی و فرماندهی نیروهای پنجگانه را بر عهده دارد.

دو ساختار دیگر در سپاه به نام‌های حوزه نمایندگی ولی فقیه و سازمان حفاظت اطلاعات وجود دارد که اولی کاملاً مستقل از ساختار فرماندهی و مستقیماً زیر نظر خامنه‌ای کار می‌کند و دومی هم تقریباً مستقل از فرماندهی است و فرمانده آن را خامنه‌ای با پیشنهاد فرمانده سپاه انتخاب می‌کند و فرمانده آن مستقیماً با دفتر عمومی حفاظت اطلاعات در دفتر خامنه‌ای مرتبط است و به او گزارش می‌دهد.

بر اساس تحقیقات مؤسسه رند، سپاه پاسداران از زمان پایان جنگ ایران و عراق تا کنون با انعقاد ۷۶۵۰ قرارداد از طریق مؤسسات وابسته به خود، در فعالیت‌های اقتصادی گسترده‌ای حضور داشته است.

روزآنلاین از تحلیل‌گران اقتصادی ایران نقل کرده که درآمد حاصل از فعالیت سپاه در «عرصه‌های اقتصاد» تا ۱۲ میلیارد دلار در سال می‌رسد.

البته هیچ گزارش مالی درباره فعالیت‌های اقتصادی سپاه منتشر نمی‌شود و بودجه آن نیز محرمانه‌است.

این نهاد در حوزه‌های نفت و گاز، راه‌سازی، سدسازی و ساخت تونل، کشاورزی، مخابرات (به عنوان سهامدار عمده شرکت مخابرات ایران)، ساختمان‌سازی و حتی جراحی‌های سرپایی با لیزر حضور فعال دارد. به علاوه با در اختیار داشتن ۴۵٪ سهام شرکت بهمن در تولید خودروی مزدا شریک است.

در یک جلسه علنی، یکی از نمایندگان مجلس، درباره وجود ۶۰ بندر غیرقانونی متعلق به سپاه دست به افشاگری زد.

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در حال حاضر بر بسیاری از نهادهای اقتصادی، سرویس‌های اطلاعاتی و گروه‌های رسانه‌ای ایران تسلط دارد.

نیروهای قدس در جنگ ایران و عراق به‌عنوان نیروی مرزی سپاه پاسداران تشکیل شد و فعالیتش را با حمایت از کردها برای مقابله با صدام حسین در زمان جنگ ادامه داد.

همچنین با حمایت از احمدشاه مسعود در جنگ شوروی در افغانستان و بعدها در مقابله با طالبان دامنه فعالیتش را گسترش داد.

همچنین گزارش‌هایی از نیروهای قدس مبنی بر حمایت از مبارزان مسلمان بوسنیایی در جنگ یوگسلاوی در دست است.

این نیرو در پوشش فعالیت‌های فرهنگی و هنری در خارج از ایران فعالیت‌های ایذایی و اطلاعاتی دارد و به ساخت فیلم‌های مستند ضد غربی در خارج از ایران می‌پردازد.

بودجه‌ی نیروی قدس هر سال میلیون‌ها دلار برآورد می‌شود. در سال ۹۶ مجلس ایران مبلغ دو هزار میلیارد تومان را به عنوان بودجه افزوده در طرحی با نام «مقابله با اقدامات تروریستی آمریکا» به نیروی قدس اختصاص داد.

مأموریت اصلی نیروی قدس

نیروی قدس، سازماندهی، پروراندن، تجهیزکردن و سرمایه‌گذاری بر جنبش‌های انقلابی اسلامی است. در ضمن نیروی قدس مسئولیت راهبرد سیاست‌های خارجی نظام را بر عهده دارد.

تعداد نفرات این نیرو مشخص نیست ولی تعداد نفرات نیروی قدس تا ۵۰ هزار نفر تخمین زده شده است.

انفجار مقر تفنگداران آمریکایی و فرانسوی در بیروت (لبنان) در ۲۱ اکتبر ۱۹۸۳ به سپاه قدس نسبت داده می‌شود. در این عملیات دو نفر از اعضای حزب‌الله لبنان دو کامیون با بار مواد منفجره‌ای در حدود ۵۴۰۰ کیلوگرم تی‌ان‌تی را به بلوک‌های ساختمان کوبیدند و انفجار بزرگی به وجود آوردند که در اثر آن بیش از ۲۸۶ نفر از نیروهای آمریکایی و فرانسوی کشته شدند.

لوئیس فری، رئیس سابق اف‌بی‌آی که برای بررسی ترور ۲۵ ژوئن ۱۹۹۶ به عربستان سعودی اعزام شده بود، سپاه پاسداران و نیروی قدس را در این عملیات تروریستی دارای نقش دانسته‌است.

در آن عملیات، انفجاری در برج‌های خوبر و در پایگاه نیروهای آمریکایی در شهر دهران عربستان رخ داد. مواد منفجره از لبنان با کامیونی از نوع تانکر انتقال گاز قاچاق شده بود و حاوی ده‌هزار کیلوگرم TNT بود و ۱۹ سرباز آمریکایی کشته شده و حدود ۴۰۰نفر مجروح شدند.

به گفته لوئیس فری، در سال ۱۹۹۷ ولیعهد وقت عربستان، امیر عبدالله، در حاشیه اجلاس سران کشورهای اسلامی در اسلام‌آباد، خطاب به هاشمی رفسنجانی گفته بود: «ما می‌دانیم شما عملیات خوبر را انجام دادید.» رفسنجانی در پاسخ اصرار داشته که خودش شخصاً درگیر این کار نبوده و با اشاره به خامنه‌ای گفته‌است: «او این کار را کرده‌است.»

به گزارش روزنامه الشرق الاوسط به نقل از یک مقام ارشد امنیتی عراقی، سپاه قدس مسئول جنایت النخیب است که  منجر به کشته شدن ۳۰ زائر عراقی که از سوریه بازمی‌گشتند، شد.

نیروی قدس به شدت به‌دنبال کنترل جاده بین عراق و سوریه است و مسئولیت این نیرو گماردن نیروهای نظامی و امنیتی در حد فاصل این جاده است تا بر تمامی مناطق سنی‌نشین خصوصاً در فرمانداری الانبار تسلط کامل داشته

باشد؛ و نیروی قدس به‌دنبال ایجاد جای پایی در بین مرز عراق و عربستان سعودی هستند و چندین‌بار تلاش‌هایی برای کنترل آن انجام داده‌اند.»

روزنامه الشرق الاوسط به نقل از یک مقام ارشد امنیتی عراقی می‌نویسد سپاه قدس در تمامی زمینه‌های سیاسی، اقتصادی و امنیتی و به‌ویژه در منطقه حفاظت شده سبز بغداد (که سفارتخانه‌های غربی و عربی و ادارات و خانه‌های مقامات دولتی و اعضای پارلمان عراق در آن قرار دارد) نفوذ دارد.

به گفته او «اعضای سپاه پاسداران به درون منطقه سبز با پوشش محافظ فیزیکی مقامات دولتی و سیاستمداران عراقی که اکثراً از طرفداران احزاب شیعه عراقی هستند، نفوذ کرده‌اند.»

پس از انتصاب محمدعلی جعفری به فرماندهی کل سپاه در سال ۱۳۸۶، وی اقدام به تشکیل «سازمان بسیج مستضعفین» و «سازمان حفاظت اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی» و تشکیل « ۳۱ سپاه استانی» نمود تا از این طریق سیطره سپاه پاسداران را در کلیه ارکان کشور، گسترش دهد.

امروز سپاه پاسداران و ارگان‌های امنیتیِ وابسته به‌آن، دارای آن‌چنان نفوذ سیاسی- مالی‌ در کلیه نهادهای وابسته به حاکمیت هستند که به‌راحتی می‌توانند نقشی تعیین‌کننده در رویدادهای آینده کشور بازی کنند.

فرماندهان سپاه قدس از آغاز تاکنون

۱- احمد وحیدی

۲- قاسم سلیمانی

۳- اسماعیل قاآنی اکبرنژاد

سپاه پاسداران - ثروتهای خامنه ای

دخالت سپاه پاسداران در امور سایر کشورها

بمب‌گذاری در عربستان

با انتشار اسناد بسیار محرمانه دولت وقت آمریکا در زمان ریاست جمهوری بیل کلینتون، در تابستان ۱۹۹۹ در پیامی کتبی به محمد خاتمی، سپاه پاسداران را مسئول بمب‌گذاری برج‌های خبر در عربستان سعودی دانست و خواستار استرداد متهمین این عمل تروریستی شد.

بمب‌گذاری در بحرین

در ۲۲ مرداد ۹۴، دولت بحرین پنج نفر را به جرم بمب‌گذاری در منامه پایتخت این کشور دستگیر و آن‌ها را متهم به ارتباط با سپاه پاسداران کرد و اظهار داشت که آن‌ها روش بمب‌گذاری را از سپاه یاد گرفته بودند.

این بمب‌گذاری منجر به کشته و زخمی شدن تعدادی از نیروهای امنیتی بحرین شد. بحرین همواره ایران را به تحریک شیعیان این کشور به ناآرامی متهم می‌کند.

همدستی با محمد مُرسی

دادستانی مصر محمد مرسی را به اتفاق ۳۵ نفر دیگر به همکاری با جنبش فلسطینی حماس، گروه لبنانی حزب‌الله و سپاه پاسداران ایران برای انجام حملات تروریستی در مصر متهم کرده‌است.

حضور در جنگ داخلی سوریه

ایران نیروهای سپاه را جهت سرکوبی هزاران تظاهرات‌کننده مخالف بشار اسد فرستاده‌است. آن‌ها می‌گویند سپاه پاسداران صدها کوماندو را به‌وسیله بالگرد به شهر درعا اعزام کرده‌است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه از واشینگتن، مقامات آمریکایی روز جمعه به این خبرگزاری گفتند که تهران برای کمک به سرکوب اعتراضات ضد حکومتی در سوریه، سلاح در اختیار رژیم بشار اسد قرار می‌دهد.

به گفته این منابع، قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی ویژه قدس وابسته به سپاه پاسداران برای بررسی اوضاع بحرانی این کشور و راه‌های کمک به رژیم بشار اسد جهت سرکوب اعتراضات ضد حکومتی در سوریه بوده‌است.

اسماعیل قاآنی، جانشین فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران، در مصاحبه‌ای با خبرگزاری دانشجویان ایران «ایسنا» اعتراف کرد که جمهوری اسلامی ایران در عملیات نظامی، شبه‌نظامی و غیرنظامی در سوریه همگام با رژیم بشار اسد شرکت دارد.

متن این مصاحبه کوتاه پس از قرار گرفتن بر روی خروجی سایت خبرگزاری «ایسنا» حذف گردید.

قاآنی در این مصاحبه گفته ‌است: «اگر جمهوری اسلامی در سوریه حضور نداشت، کشتار مردم آن چند برابر شده بود.»

دخالت و حضور در خاک عراق

سپاه پاسداران، در عراق حضور لجستیکی-نظامی دارد؛ برای مثال، قاسم سلیمانی، در جریان علمیات آزادسازی شهر تکریت از دست داعش، حضور داشت و عکس او هم در رسانه‌ها، منتشر شده‌است.

تحریم‌های بین‌المللی

اتحادیه اروپا روز چهارشنبه اوت ۲۰۱۱–۲ شهریور ۱۳۹۰ سپاه قدس، واحد برون مرزی سپاه پاسداران را به اتهام ارائه کمک و پشتیبانی به حکومت بشار اسد برای سرکوب معترضان سوری مورد تحریم قرار داد و نام قاسم سلیمانی و حسن چیذری در فهرست تحریم قرار گرفت.

وزارت خزانه‌داری آمریکا روز سه‌شنبه اول آبان ۱۳۹۷ (۲۳ اکتبر ۲۰۱۸) دو عضو نیروی قدس سپاه پاسداران ایران را در لیست تحریم‌های تروریستی خود قرار داد.

این دو نفر محمد ابراهیم اوحدی و اسماعیل رضوی نام دارند و گفته شده‌است که از طرف نیروی قدس سپاه پاسداران امکانات مالی و تکنولوژیک در اختیار نیروهای طالبان افغانستان قرار می‌دادند.

استرالیا، نام رستم قاسمی، فرمانده قرارگاه خاتم‌الانبیا سپاه پاسداران، را در فهرست تحریم‌های یک‌جانبه این کشور قرار داد.

وزارت خزانه‌داری آمریکا در چارچوب اجرای قطعنامه ۱۹۲۹ شورای امنیت علیه ایران، فرمانده سپاه و وزیر دفاع ایران را به همراه نیروی هوایی و فرماندهی موشکی سپاه و شرکت مهندسی نفت و گاز سپانیر و شرکت راه ساحل وابسته به قرارگاه خاتم‌الانبیا در فهرست تحریم خود قرار داد. محمدعلی جعفری، فرمانده سپاه پاسداران، محمدرضا نقدی، فرمانده سابق بسیج، و احمد وحیدی، وزیر دفاع، در فهرست افراد مورد تحریم قرار گرفتند.

سپاه پاسداران در فهرست تروریستی برخی کشورها

سپاه پاسداران توسط برخی کشورها در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار گرفته است. کشورهای بحرین و عربستان سعودی در اکتبر سال ۲۰۱۸، همچنین ایالات متحده در آوریل سال ۲۰۱۹ سپاه پاسداران را در فهرست گروه‌های تروریستی خود قرار داد.

کانادا نیز در اکتبر همان سال سپاه پاسداران را پس از رای گیری در پارلمان به فهرست گروه‌های تروریستی خود وارد کرد.

کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
تلگرام / توییتر / اینستاگرام / یوتیوب / فیسبوک

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist