دوازدهمین روز قیام سراسری در ایران، با فریادهای مرگ بر دیکتاتور و مرگ بر خامنه ای پشت سر گذاشته شد
کانون حقوق بشر ایران، چهارشنبه ۶ مهر ۱۴۰۱؛ دوازدهمین روز قیام سراسری در ایران درحالی پشت سر گذاشته شد که بسیاری شهرها شاهد قیام و اعتراض جوانان بوده و از سوی دیگر مزدوران و عوامل حکومتی مستاصل و به شدت ترسیده هستند. همچنین حمایت های جهانی از مردم ایران هر روز افزایش می یابد.
اعتراضات در شهرهای مختلف
در دوازدهمین روز قیام سراسری، شهرهای سنندج، یزد، شیراز، تهران، مشهد، کرج و … شاهد اعتراض و شعارهای ضد حکومتی و یا ترافیک و بوف ممتد خودروها بودند.
در سنندج جمعیت زیادی از مردم اعتراض و راهپیمایی کرده و شعارهای مرگ بر دیکتاتور و مرگ بر خامنه ای سر دادند.
در تهران شهرک فرهنگیان شعار خامنه ای قاتله ولایتش باطله سر دادند.
در مشهد مردم تجمع کرده و شعار میدادند: «همشهری باغیرت حمایت حمایت» همچنین جوانان در بلوار جلال آل احمد تجمع کرده و شعار مرگ بر خامنه ای سر دادند.
در نجف آباد جوانان با ماموران درگیر شدند و مردم با بوق ممتد خودروها به کمک آنها آمدند.
در مریوان مردم دفتر شیوا قاسمی پور عضو مجلس از مریوان را آتش زدند. وی تنها نماینده کردستان بود که طرح صیانت از فضای مجازی را امضا کرده بود.
در تهران در منطقه هفت حوض ماموران به شدت ترسیده و وحشت زده جو امنیتی ایجاد کرده بودند.
بر اساس گزارشی از تایباد اکثر ایست بازرسی های بین شهری تخلیه شده و از این پرسنل برای تقویت نیروهایشان جهت سرکوب اعتراضات استفاده کرده اند.
اعتصابات سراسری
دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شیراز در مقابل دانشگاه جمع شده و شعار میدادند : «میجنگیم میجنگیم ایرانو پس میگیریم» ماموران به تجمع دانشجویان حمله کرده و چند نفر را بازداشت کردند. دانشجویان ضمن هو کردن رئیس دانشگاه در ادامه شعار بی شرف بی شرف سر دادند.
دانشجویان دانشگاه سپهر اصفهان تجمع و اعتراض کردند.
گزارشات حاکی است بیش از ۸۰دانشگاه به اعتصاب گسترده دانشجویان پیوستند.
حمایت های بین المللی:
چارلی وایمر عضو پارلمان اروپا در حساب شخصی خود نوشت: «تلاش های ما به ثمر نشست: پارلمان اروپا تصمیم گرفت مرگ مهسا امینی و سرکوب خشونت آمیز معترضان را در دستور کار جلسه هفته آینده استراسبورگ قرار دهد.»
۱۴ نخست وزیر و وزیر سابق از کشورهای ایسلند، رومانی، فنلاند، کانادا، لهستان، ملداوی، اردن، عراق، یمن و سودان، از قیام سراسری مردم ایران حمایت کرده و سرکوب و کشتار وحشیانه را محکوم کردند.
جورجیا ملونی، که به زودی به عنوان اولین نخستوزیر زن ایتالیا کارش را آغاز خواهد کرد، در توئیتی از «خیزش قهرمانانه زنان ایرانی» استقبال کرد و نوشت: «پس از مرگ مهسا امینی، قیام قهرمانانه زنان ایرانی علیه آیتاللهها ادامه دارد: دهها کشته و صدها بازداشت در میان فعالان، وکلا و روزنامهنگاران وجود دارد. زن جوان دیگری به نام حدیث نجفی که نماد اعتراضات بود کشته شد.» وی در ادامه نوشت: «با زنان شجاعی که در ایران و سراسر جهان برای دفاع از حقوق و آزادی خود می جنگند همدردی کامل دارم».
برندگان جایزه نوبل سرکوب تظاهر کنندگان در ایران را بهشدت محکوم کرده و خواستار حسابرسی از خامنهای و رئیسی شدند.
جی کی رولینگ نویسنده کتاب مشهور هری پاتر برای چندمین بار از قیام سراسری مردم ایران حمایت کرد و نوشت: «نیلوفر حامدی روزنامه نگار به دلیل گزارش جراحات مهسا امینی بازداشت شد. رژیم به هر وسیله ممکن سعی در ساکت کردن زنان ایرانی دارد. باید پاسخگوی نقض حقوق بشر باشد.»
قطع اینترنت
آنتونی بلینکن اعلام کرد دولت جو بایدن مطمئناً بهدنبال راههایی خواهد بود که دسترسی به خدمات فناوری برای مردم در ایران تسهیل شود.
بازداشت شهروندان
بازداشت شهروندان همچنان ادامه دارد.
شهناز اکملی مادر مریم کریم بیگی در توییتی نوشت: «مریم از زندان قرچک تماس گرفت و گفت با ۱۲۰ نفر از بازداشتیهای اعتراضات توی یک سوله نگهشون میدارن و حداقلهای امکانات و حقوق زندانیها رو ندارند. به همهشون هم حداقل یک اتهام اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور تفهیم شده.»
کانون حقوق بشر ایران گزارشی از احضار و بازداشت دستکم ۲۰ خبرنگار و روزانه نگار منتشر کرد.
کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
تلگرام / توییتر / اینستاگرام / یوتیوب / فیسبوک
Discussion about this post