حکم اعدام ماهان صدرات به اجرای احکام ارجاع داده شده و خود وی از زندان تهران بزرگ جهت اجرای حکم به زندان رجایی شهر منتقل شده است
کانون حقوق بشر ایران به نقل از شرق؛ حکم اعدام ماهان صدرات، یکی از بازداشت شدگان اعتراضات اخیر ، صبح امروز، نوزدهم آذر ۱۴۰۱ به اجرای احکام ارجاع داده شده است. ماهان صدرات امروز از زندان تهران بزرگ به زندان رجایی شهر منتقل شد. (احکام اعدام در زندان رجایی شهر اجرا می شود.)
پیشتر در روز پنجشنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۱، جلسه رسیدگی به اتهامات ماهان صدرات مدنی در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ایمان افشاری برگزار شده بود.
ماهان صدرات مدنی از بابت اتهامات «محاربه از طریق کشیدن سلاح سرد، اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور» به دفاع از خود پرداخت . وی همچنین با شکایت شکات به عناوینی همچون «آتش زدن موتورسیکلت و تخریب گوشی شاکی خصوصی و ایراد جرح عمدی با چاقو» متهم شده است. ماهان تمامی این اتهامات را در دادگاه رد کرد.
روز پنجشنبه، محمدرضا قنبرطلب، یکی از شاکیان خصوصی این پرونده به «شبکه شرق» گفت که همه شاکیان این پرونده از شکایت خود گذشته و اعلام رضایت کردهاند.
اما اعلام رضایت شاکیان تاثیری در حکم اعدام او نداشت و اتهام محاربه برداشته نشد. (براساس قوانین جمهوری اسلامی، محاربه در زمره حدود است و رضایت شاکی خصوصی تاثیری در آن ندارد.) حکم اعدام ماهان صدرات در دادگاه بدوی صادر شده بود اما جای امیدواری وجود داشت که این حکم در دیوان عالی کشور نقض شود ولی امروز شهرام صدرات، عموی ماهان به «شبکه شرق» گفت که حکم اعدام ماهان در دیوان عالی کشور تایید و به اجرای احکام ارجاع شده است.
کاظم صدرات، پدر ماهان نیز در اظهاراتی جداگانه به «شبکه شرق» بیان کرد: «عصر چهارشنبه، جلسه برگزار کردیم، رضایت شاکیان را جلب کردیم به قاضی پرونده همه مسائل اعلام شد، ما منتظر ختم به خیر شدن بودیم ولی امروز صبح یکی از وکلای پرونده با ما تماس گرفت و گفت که ساعت ۸ و نیم صبح ابلاغیه ای آمده که در آن قید شده که حکم ماهان به اجرای احکام ابلاغ شده است.»
پدر ماهان تصریح کرد: «ما حتی از زمان اجرای حکم هم خبر نداریم. میگویند پرونده امنیتی است و نمیدانیم چه کاری باید انجام دهیم. نمیدانم چه خاکی به سرم کنم. ماهان متولد ۷۸ است. او بارها در جلسه دادگاه گفته که چاقو دست او نبوده است اما حکم محاربه به ماهان دادند و حالا هم میگویند پرونده به اجرای احکام رفته است.»
درباره اعتراضات سراسری
اعتراضات سراسری اخیر با جان باختن مهسا امینی آغاز شد. مهسا امینی دختر ۲۲ ساله اهل سقز، عصر روز سهشنبه ۲۲ شهریور ۱۴۰۱ در نزدیکی ایستگاه متروی حقانی توسط گشت ارشاد و به بهانه بدحجابی بازداشت و بر اثر ضربات به سرش در بیمارستان کسری جان باخت.
این اعتراضات از همان زمان کلید خورد و تاکنون نزدیک به سه ماه است که ادامه دارد. مردم در این اعتراضات خواستار سرنگونی تمامیت نظام حاکم و برقراری امنیت و آزادی و دمکراسی هستند.
درجریان این اعتراضات تاکنون بیش از ۵۲۰نفر از جمله ۶۵کودک جان باخته و بیش از ۲۰ هزار نفر (بر اساس آمارهای حکومت) بازداشت شده اند.
کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
تلگرام / توییتر / اینستاگرام / یوتیوب / فیسبوک
Discussion about this post