در یک اعدام جمعی در زندان اراک ، حکم اعدام ۱۱ زندانی در زندان اراک اجرا شد
کانون حقوق بشر ایران، دوشنبه ۳۱ مردادماه ۱۴۰۱، به نقل از حال وش، در یک اعدام جمعی در زندان اراک، در روزهای یکشنبه ۲۳ مرداد، چهارشنبه ۲۶ مرداد، و پنجشبه ۲۷ مردادماه ۱۴۰۱، حکم ۱۱ زندانی محکوم به اعدام که ۱۰ تن از آنها با اتهامهای مرتبط با مواد مخدر و یک نفر به اتهام قتل به اعدام محکوم شده بودند، اجرا شد.
اسامی اعدام شدگان مرتضی سلطانی اهل اراک از سالن ۱۵ بند دارالقرآن، احمد عبدی نسب اهل اراک از سالن ۲ دارالقرآن، حسین صادق پور اهل اراک از سالن ۹ دارالقرآن، میلاد بدرخانی اهل اراک از سالن ۱۷ بند دارالقرآن، حسین گنجی(عمو) اهل اراک از سالن ۵ دارالقرآن، احمد ناصری اهل اراک از سالن ۱ دارالقرآن، وحید موسی خانی(لولی) ۴۰ ساله، اهل اراک و در سال ۹۹ بازداشت شده، محمد مشهد الکوبه(قره)۳۲ ساله، اهل اراک، در سال ۹۷ بازداشت شده، احمد مرزبان اهل و ساکن شهر ازنا لرستان، مهدی نوکرمی اهل و ساکن خرم آباد از سالن ۳ دارالقرآن بوده اند.
از هویت زندانی متهم به قتل اطلاعی در دست نیست.
بر اساس این گزارش روز ۲۳ مردادماه ۱۴۰۱، ۴ تن از این زندانیان که از متهمین مواد مخدر بودند اعدام شدند. اسامی ایشان وحید موسی خانی(لولی) ۴۰ ساله، اهل اراک و در سال ۹۹ بازداشت شده، محمد مشهد الکوبه(قره)۳۲ ساله، اهل اراک، در سال ۹۷ بازداشت شده، احمد مرزبان اهل و ساکن شهر ازنا لرستان، مهدی نوکرمی اهل و ساکن خرم آباد از سالن ۳ دارالقرآن بوده است.
روز چهارشنبه ۲۶ مردادماه ۱۴۰۱، ۶ تن از این زندانیان اعدام شدند که اتهام ایشان نیز مواد مخدر بوده است.
اسامی این زندانیان مرتضی سلطانی اهل اراک از سالن ۱۵ بند دارالقرآن، احمد عبدی نسب اهل اراک از سالن ۲ دارالقرآن، حسین صادق پور اهل اراک از سالن ۹ دارالقرآن، میلاد بدرخانی اهل اراک از سالن ۱۷ بند دارالقرآن، حسین گنجی(عمو) اهل اراک از سالن ۵ دارالقرآن، احمد ناصری اهل اراک از سالن ۱ دارالقرآن بوده است.
حکم اعدام متهم مواد مخدر که از هویت او اطلاعی در دست نیست، روز پنجشنبه ۲۷ مردادماه ۱۴۰۱، اجرا شد.
پیش از این در گزارشی خبر اعدام ۶ تن از این زندانیان را منتشر کرده بودیم.
شایان ذکر است سازمان عفو بین الملل روز چهارشنبه ۵ مرداد در گزارشی نسبت به موج دهشتناک اعدامها در ایران هشدار داده و خواستار توقف آن شد.
بر اساس گزارش عفو بین الملل که در روز چهارشنبه ۵ مرداد منتشر شد، ۲۶ درصد از اعدام شدگان سال ۲۰۲۲ متعلق به هموطنان بوده است.
عفو بین الملل در این گزارش نسبت به این روند پر شتاب هشدار داده و اعلام کرد شمار اعدامها به زودی از مجموع کل ۳۱۴ اعدام ثبت شده در سال میلادی ۲۰۲۱ فراتر خواهد رفت.
عفو بین الملل در قسمت دیگری از گزارش خود می نویسد:
مجازات اعدام در ایران در پی محاکمههایی که به طور سیستماتیک ناعادلانه هستند صادر میشود و دادگاهها دائما «اعترافات» به دستآمده از طریق شکنجه را به عنوان مدرک مورد استناد قرار میدهند. گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران گفته است که «نواقص نهادینه شده در قانون … به این معناست که اکثر اعدامها، اگر نگوییم همه، سلب خودسرانه حیات محسوب میشوند.»
در قوانین ایران، مجازات اعدام برای طیف گستردهای از جرایم، از جمله جرایم مالی، تجاوز جنسی و سرقت مسلحانه، در نظر گرفته شده است. مجازات اعدام همچنین مشمول فعالیتهایی میشود که طبق قوانین بینالمللی حقوق بشر جایز هستند و نباید مورد جرمانگاری و منع قانونی قرار گیرند از جمله رابطه جنسی رضایتمندانه بین افراد همجنس، روابط جنسی خارج از ازدواج و بیان عقایدی که ممکن است «توهین به پیامبر اسلام» تلقی گردد. جرایم مبهمی مانند «محاربه» و «افساد فی الارض» نیز مجازات اعدام در پی دارند.
کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
تلگرام / توییتر / اینستاگرام / یوتیوب / فیسبوک
Discussion about this post