ناامنی غذایی و گرسنگی در سال جدید به دلیل سیاستهای اقتصادی سران حکومت گسترش چشمگیری داشته، به نحوی که ۷ دهک جامعه را در برگرفته است
با اوج گرفتن گرانی و تورم، ناامنی غذایی در سراسر کشور گسترده شده است. بنا به آمارهای منتشره تعداد افراد زیر خط فقر از سال ۹۶ تاکنون ۲ برابر شده است. یک عضو مجمع تشخیص مصلحت پیش از این گفته بود، ۶۰ درصد جمعیت ایران زیر خط فقر زندگی میکنند. این اعتراف به معنی مختل شدن وضعیت غذایی مردم و گسترش ناامنی غذایی در سطح جامعه است.
ایران در نقشه جهانی امنیت غذایی در یک منطقه بحرانی واقع شده است. وقوع خشکسالی و نابودی کشاورزی باعث هر چه فقیرتر شدن مردم دهکهای پایین اجتماع شده است. در سال جاری، ۷ استان در کشور از ناامنی غذایی رنج میبرند. این استانها عبارتند از: سیستان و بلوچستان، ایلام، هرمزگان، خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد، خراسان جنوبی و کرمان. البته ناامنی غذایی به استانهای زیر محدود نمیباشد. پیش از این اعلام شده بود که طی یک تحقیقات در شهرستان خوی ناامنی غذایی ۶۰ درصد مردم را در بر گرفته است.
ناامنی غذایی سالها است، توسط کارشناسان بهداشت در کشور مطرح شده است. اما بدنبال سیاستهای اقتصادی مقامات دولتی و نهادینهشدن فقر در جامعه این موضوع در حال تبدیل شدن به یک چالش اساسی است.
گسترش ناامنی غذایی به ۷ دهک پایینی جامعه
ناامنی غذایی زمانی بروز میکند که افراد در طول ۲۴ ساعت، غذایی کافی و با کیفیت در دسترس نداشته باشند. این غذا بایستی از کیفیت و انرژی کافی برای سلامت افراد برخوردار باشد.
با افزایش گرانی و تورم افسارگسیخته در سال ۱۴۰۱ هفت دهک جامعه امکان تامین کالری مورد نیاز خود را ندارند. علت را در افزایش ۱۰۰درصدی قیمت گوشت، برنج، مرغ و … میتوان یافت.
در این سالها افزایش در آمد اقشار حقوق بگیر در خیز گرانی و تورم ماههای اولیه سال ناپدید شده و مردم هر سال فقیرتر از سال گذشته میشوند. محو شدن طبقه متوسط و ریزش آنها به زیر خط فقر در صفبندی اجتماعی ـ اقتصادی جامعه کاملا مشهود است.
به دلیل سیاستهای اقتصادی دولت رئیسی تحت عنوان جراحی اقتصادی مردم روزانه به عمق خط فقر فرو میروند. فقیر نگه داشتن مردم سلاح سران حکومت برای جلوگیری از گسترش اعتراضات است. اما مدت زمان استفاده از این سلاح نیز دیگر به سر آمده و جامعه ایران چون آتشفشان آماده انفجار شده است.
کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
تلگرام / توییتر / اینستاگرام / یوتیوب / فیسبوک
Discussion about this post