بیش از ۱۰۰۰ زندانی گوهردشت به زندان های اوین و تهران بزرگ منتقل شدند. این عمل قوه قضاییه تلاش برای پاک کردن آثار جنایت قتل عام ۶۷ و اعدام هزاران زندانی سیاسی در این زندان بدنام است. این زندان پس از دادگاه حمید نوری در سوئد، بعنوان قتلگاه بسیاری از زندانیان سیاسی در مردادماه سال ۶۷، شناخته شده است.
به گزارش کانون حقوق بشر ایران، روز سه شنبه ۱۲ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، قوه قضاییه با هدف پاک کردن آثار جنایت قتل عام ۶۷، کشتار زندانیان در سال ۶۷، اقدام به جابجایی زندانیان از زندان گوهردشت به زندان های اوین و تهران بزرگ می کند.
بر اساس اخبار رسیده به این کانون، عمل جابجایی زندانیان در حال انجام است و طی هفته های اخیر حدود ۱۰۰۰ تن از زندانیان از زندان گوهردشت به زندان های اوین و تهران بزرگ منتقل شدند.
در فروردین ماه ۱۴۰۲، غلامحسین محسنیاژهای، رئیس قوه قضائیه دستور تعطیلی زندان گوهردشت و انتقال زندانیان به زندان های دیگر را داد.
این جابجایی و انتقال به بهانه قرار گرفتن زندان گوهردشت در شهر کرج انجام می گیرد. اما این در حالیست که زندان اوین نیز در شهر تهران قرار دارد.
در واقعیت امر این جابجایی به دلیل نابود کردن آثار قتل عام ۶۷، که در آن ۳۰ هزار زندانی سیاسی در زندان های ایران قتل عام شدند طراحی شده است.
نام زندان گوهردشت (رجایی شهر) در دادگاه و پرونده نوری به عنوان قتل گاه هزاران زندانی سیاسی در مرداد و شهریورماه سال ۶۷ ذکر شده است که بسیاری از مقامات حکومتی از جمله ابراهیمی رئیسی در آن نقش صدور حکم اعدام و جلادی را داشتند.
در تیرماه ۱۴۰۱، دادگاه سوئد پس از ۹ ماه محاکمه، در یک حکم تاریخی، اقدام به صدور حکم حبس ابد برای حمید نوری از جنایتکاران قتل عام سال ۱۳۶۷ کرد. این دادگاه حمید نوری را دادیار سابق زندان گوهردشت اعلام نمود و وی را علاوه بر حکم حبس ابد به پرداخت غرامت محکوم کرد. در جلسات دادگاه بیش از ۶۰ شاکی و شاهد حضور یافته و برعلیه حمید نوری شهادت داده و به شرح جنایات صورت گرفته در این زندان پرداختند. اما حال دستگاه قضاییه قصد پاک کردن آثار جنایت قتل عام ۶۷ با جابجایی زندانیان و این زندان را دارد.
بیشتر بخوانید:

بیشتر بخوانید:

درباره علت این انتقال، برخی می گویند علاوه بر پاک کردن آثار جنایت، قوه قضاییه پس از انتقال زندانیان پول هنگفتی از فروش زمین این زندان به دست خواهد آورد و این نیز یکی از اهداف این جابجایی است.
کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
تلگرام / توییتر / اینستاگرام / یوتیوب / فیسبوک
Discussion about this post