شورش در زندان لاکان رشت در همراهی با اعتراضات سراسری در خیابانها

شورش در زندان لاکان رشت در همراهی با اعتراضات سراسری در خیابانها

گزارشی از جزئیات تازه درباره شورش در زندان لاکان رشت – این گزارش بروز می شود

جزئیات شورش در زندان لاکان رشت؛

کانون حقوق بشر ایران، روز یکشنبه ۱۷ مهر ۱۴۰۱، زندانیان در زندان لاکان رشت (زندان مردان) در همراهی با اعتراضات مردمی، شورش کرده و درگیری گسترده ای بین زندانیان و ماموران زندان ایجاد شد.

شورش در زندان لاکان رشت با اتصال برق و آتش سوزی از سوی زندانیان محکوم به اعدام و حبس ابد شروع شده و تا ساعت ۴صبح تیراندازی ها ادامه داشت.

تعدای از پرسنل توسط زندانیان به گروگان گرفته شدند (گزارشاتی وجود داشت که رئیس زندان نیز به گروگان گرفته شده است) و دوربین ها و کامپیوترها تخریب شد.

دود بسیار غلیظی فضای آسمان زندان را پر کرده و شمار زیادی خودروهای آتش نشانی و آمبولانس به همراه پلیس و نیروهای سرکوب به سمت زندان روانه شدند.

مهدی فلاح میری، دادستان عمومی و انقلاب مرکز گیلان در سخنانی که تایید کننده شورش و دخالت پلیس بود گفت: «در این نا آرامی، تعدادی از زندانیان، تاسیسات موجود را تخریب کردند. پلیس برای آرام و پراکنده کردن زندانیان از گاز اشک‌آور استفاده کرد و تعدادی از زندانیان از ناحیه چشم دچار عوارضی شدند».

فلاح میری همچنین با عنوان این موضوع که فوت مجروحان بدلیل ممانعت زندانیان از دسترسی به خدمات پزشکی بوده،‌ بر کنترل زندان به دست زندانیان صحه گذاشت.

بر اساس اطلاع کانون حقوق بشر ایران، ۶ زندانی سیاسی که در زندان لاکان رشت محبوس هستند عبارتند از :‌ حمیدرضا پیلتن، حامد توماری، حسن قلی زاده، جمشید جمشیدنژاد، مهرداد عموپور و مجید رضایی و جان آنها در خطر است.

تا این لحظه بر اساس آخرین خبرها دستکم ۱۸ نفر از زندانیان کشته شده و ۴ سرباز نیز به قتل رسیده است.

مردم رشت با شنیدن خبر به سمت زندان حرکت کردند اما اکثر راهها بسته و اجازه نزدیک شدن داده نمی شد.

بر اساس گزارشات کافی رسیده به کانون حقوق بشر ایران، ادعای درگیری کاملا دروغ بوده و زندانیان در همراهی با اعتراضات سراسری در خیابانها دست به شورش زده اند.

همچنین گفته میشود تعدادی موفق به فرار شده اند.

هم اکنون مجروحان در بیمارستان پورسینای رشت هستند، جو زندان همچنان متشنج است، تلفن ها قطع است، خودروهای پلیس و آتش نشانی همچنان مقابل درب زندان هستند و به هیچکس اجازه نزدیک شدن داده نمی شود.

یک منبع مطلع به کانون حقوق بشر ایران گفت:‌ «پاسخگویی به خانواده ها توسط لباس شخصی ها انجام شده و اکثرا در حد رفع مسئولیت به جواب های کوتاه اکتفا میکنند. بنا به گفته خانواده یک زندانی پس از پرسش درمورد شرایط زندانی مورد نظر، از یک لیست استفاده میکنند و سلامت زندانی را از آن لیست تایید میکنند.»

شایان ذکر است در سال ۱۳۶۱ نیز یکبار عوامل زندان رشت اقدام به آتش زدن این زندان کردند که منجر به زنده زنده سوختن تعدادی از زندانیان در آتش شد.

کانون حقوق بشر ایران از همه هموطنان درخواست دارد اگر اطلاعاتی پیرامون مجروحان یا شهیدان این شورش دارند با ما در میان بگذارند.

کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
تلگرام / توییتر / اینستاگرام / یوتیوب / فیسبوک

خروج از نسخه موبایل