شش اعدام دیگر در زندان های گرگان و همدان

شش اعدام دیگر از زندانیان متهم به مواد مخدر و قتل در زندان های گرگان و همدان انجام شد

به گزارش کانون حقوق بشر ایران، به نقل از حقوق بشر، شش اعدام دیگر در زندان های گرگان و همدان انجام شد که دو زندانی اعدام شده در زندان همدان در مردادماه ۱۴۰۱، و تاریخ اعدام ۴ زندانی زندان گرگان خردادماه ۱۴۰۱ بوده است.

روز سه شنبه ۴ مردادماه ۱۴۰۱، حکم اعدام دو زندانی با اتهامات مرتبط به مواد مخدر در زندان مرکزی همدان به اجرا درآمد.

اسامی زندانیان اعدام شده احمد قدیمی و شهرام یادگاری بود.

احمد قدیمی ۳۵ ساله، کارگر، متاهل و دارای یک فرزند و شهرام یادگاری از مدت سه سال پیش در زندان همدان محبوس بود.

از سوی دیگر ۴ زندانی سه ماه پیش در ۳ خردادماه ۱۴۰۱، در زندان گرگان اعدام شدند.
سه تن از این زندانیان مصطفی حمیدزاده، هوشنگ باقری و علیمراد به اتهام مواد مخدر و ناصر مقدم به اتهام قتل به اعدام محکوم شده بودند.

علیمراد که نام خانوادگی او محرز نشده، سه سال گذشته در زندان خرم آباد به همین اتهام محبوس و زیر حکم اعدام بود.

ناصر مقدم زندانی متهم به قتل، ۲۵ ساله و از ۴ سال پیش در زندان گرگان محبوس بود.

شایان ذکر است سازمان عفو بین الملل روز چهارشنبه ۵ مرداد در گزارشی نسبت به موج دهشتناک اعدامها در ایران هشدار داده و خواستار توقف آن شد.

بر اساس گزارش عفو بین الملل که در روز چهارشنبه ۵ مرداد منتشر شد، ۲۶ درصد از اعدام شدگان سال ۲۰۲۲ متعلق به هموطنان بوده است.

عفو بین الملل در این گزارش نسبت به این روند پر شتاب هشدار داده و اعلام کرد شمار اعدامها به زودی از مجموع کل ۳۱۴ اعدام ثبت شده در سال میلادی ۲۰۲۱ فراتر خواهد رفت.

عفو بین الملل در قسمت دیگری از گزارش خود می نویسد:

مجازات‌ اعدام در ایران در پی محاکمه‌هایی که به طور سیستماتیک ناعادلانه هستند صادر می‌شود و دادگاه‌ها دائما «اعترافات» به دست‌آمده از طریق شکنجه را به عنوان مدرک مورد استناد قرار می‌دهند. گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران گفته است که «نواقص نهادینه ‌شده در قانون … به این معناست که اکثر اعدام‌ها، اگر نگوییم همه، سلب خودسرانه حیات محسوب می‌شوند.»

در قوانین ایران، مجازات اعدام برای طیف گسترده‌ای از جرایم، از جمله جرایم مالی، تجاوز جنسی و سرقت مسلحانه، در نظر گرفته شده است. مجازات اعدام همچنین مشمول فعالیت‌هایی می‌شود که طبق قوانین بین‌المللی حقوق بشر جایز هستند و نباید مورد جرم‌انگاری و منع قانونی قرار گیرند از جمله رابطه جنسی رضایت‌مندانه بین افراد همجنس، روابط جنسی خارج از ازدواج و بیان عقایدی که ممکن است «توهین به پیامبر اسلام» تلقی گردد. جرایم مبهمی مانند «محاربه» و «افساد فی الارض» نیز مجازات اعدام در پی دارند.

خروج از نسخه موبایل