سونیا شریفی ۱۷ ساله از بازداشت شدگان در جریان اعتراضات سراسری در ایلام به محاربه متهم شد / دو نماینده از آلمان و نروژ کفالت او را برعهده گرفتند
کانون حقوق بشر ایران ۲۴ آذر ۱۴۰۱؛ سونیا شریفی ۱۷ ساله، که هم اکنون در کانون اصلاح و تربیت ایلام محبوس است، تحت شکنجه و اعتراف گیری اجباری، به محاربه متهم شده است.
شبکه حقوق بشر کردستان با اعلام این خبر نوشت: سونیا شریفی ۱۷ ساله و دانش آموز سال دوم دبیرستان در تاریخ ۲۸ آبان در منزل مادربزرگش در آبدانان توسط ماموران امنیتی ربوده شد. گفته میشود ماموران سرکوبگر در حین ربایش او اقدام به ضرب و شتم شدید وی کرده و سپس او را به کانون اصلاح و تربیت منتقل کردند.
بر اساس این گزارش بازجویان سونیا شریفی او را مجبور به اعتراف اجباری در خصوص ساخت کوکتل مولوتوف و شعارنویسی کرده اند.
دادسرای عمومی و انقلاب آبدانان و ایلام پاسخ دقیقی درخصوص وضعیت این پرونده به خانواده نداده و در این مدت نیز از پذیرش وکیل برای این پرونده خودداری کرده و اتهام ولی را محاربه اعلام کرده اند.
متعاقب این اتهام، یک نماینده حزب دموکرات مسیحی آلمان اعلام کرد که کفالت سیاسی سونیا شریفی را بر عهده گرفته است. کاتیا لیکرت در توییتی نوشت: «سونیا شریفی شانزده ساله، یک ماه پیش توسط رژیم ایران بازداشت شد. من کفالت سیاسی او را به عهده گرفتم و متعهد به آزادی او هستم»
همچنین محمود فرهمند، نماینده ایرانیتبار پارلمان نروژ، کفالت سیاسی سونیا شریفی و محمد بروغنی جوان ۱۹ ساله که به اعدام محکوم شده را به عهده گرفت. فرهمند با اعلام این خبر در توییتر نوشت: «حکم اعدام را متوقف کنید. کفالت سیاسی محکومان به اعدام توسط نمایندگان پارلمانهای اروپایی ضمانت اجرایی ندارد اما به دلیل روابط تجاری کشورهای اروپایی با ایران ممکن است تا حدی بازدارنده باشد.»
درباره اعتراضات سراسری
اعتراضات سراسری اخیر با جان باختن مهسا امینی آغاز شد. مهسا امینی دختر ۲۲ ساله اهل سقز، عصر روز سهشنبه ۲۲ شهریور ۱۴۰۱ در نزدیکی ایستگاه متروی حقانی توسط گشت ارشاد و به بهانه بدحجابی بازداشت و بر اثر ضربات به سرش در بیمارستان کسری جان باخت.
این اعتراضات از همان زمان کلید خورد و تاکنون بیش از سه ماه است که ادامه دارد. مردم در این اعتراضات خواستار سرنگونی تمامیت نظام حاکم و برقراری امنیت و آزادی و دمکراسی هستند.
درجریان این اعتراضات تاکنون بیش از ۵۲۰نفر از جمله ۶۵کودک جان باخته و بیش از ۲۰ هزار نفر (بر اساس آمارهای حکومت) بازداشت شده اند.
همچنین تاکنون حکم اعدام دو نفر از بازداشت شدگان اجرا شده است؛ محسن شکاری سحرگاه پنجشنبه ۱۷ آذر در زندان گوهردشت (رجایی شهر ) و مجیدرضا رهنورد روز دوشنبه ۲۱ آذر در ملاءعام در مشهد اعدام شدند.
کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
تلگرام / توییتر / اینستاگرام / یوتیوب / فیسبوک
Discussion about this post