تورم و گرانی طاقت فرسا در سال جاری برروی قیمت لوازم التحریر نیز تاثیر خود را گذاشته است. بر اساس این برآورد قیمت این اجناس در بازار نزدیک به ۳ میلیون تومان میباشد
به گزارش کانون حقوق بشر ایران، چند روزی بیشتر به پایان تابستان و شروع سال تحصیلی نمانده است. از ابتدای شهریورماه اما بار گران خرید لوازم التحریر بر دوش خانوادههای کم درآمد سنگینی میکند. تورم و گرانی طاقت فرسا در سال جاری برروی قیمت لوازم التحریر نیز تاثیر خود را گذاشته است. هزینههای یک کودک مدرسهای شامل خرید نوشتافزار، کیف، کفش و روپوش مدرسه است. برآوردی که از قیمت این اجناس در بازار شده نزدیک به ۳ میلیون تومان میشود. این برآورد کام اکثریت خانوادههای ایرانی را تلخ و بسیاری از کودکان را از تحصیل باز میدارد.
هزینه لوزام التحریر یک سوم حقوق یک کارگر
گرانی کمرشکنی که ناشی از چپاول ثروتهای عمومی توسط سران حکومت است خانوادهها را در استیصال و نگرانی فرو برده است. حقوق پایه یک کارگر ماهانه نزدیک به ۷ میلیون تومان است. اگر این خانواده تنها یک کودک مدرسه رو داشته باشند بایستی حداقل یک سوم حقوق ماهانه خود را صرف هزینههای تحصیل کودک خود کنند. این در حالی است که کودک آنها از مدارس دولتی استفاده کند و گرنه هزینههای مدارس غیر انتفاعی از حقوق ماهانه یک کارگر بسیار بیشتر است.
هزینههای سرسامآور زمینهساز افزایش کودکان کار
کسادی بازارهای شهریور و ابتدای مهر نشان میدهد، بسیاری از مردم توان تامین لوازم التحریر کودکان خود را ندارند. سایت اعتماد آنلاین با انتشار یک اینفوگرافی هزینههای سرسام آور برای تهیه لوازم التحریر یک کودک را نشان داده است. قیمتهایی که حتی به نسبت سال گذشته نیز باور کردنی نیست.

قیمت برخی از اقلام لوازم التحریر به شرح زیر است
دفتر 100 برگ 45 هزار تومان الی 250 هزار تومان
دفتر نقاشی 25 هزار تومان الی 270 هزار تومان
دفتر یادداشت 35 هزار تومان الی 150 هزار تومان
جامدادی 45 هزار تومان الی 550 هزار تومان
مداد رنگی 45 هزار تومان الی 550 هزار تومان
مداد 8 هزار تومان الی 40 هزار تومان
خودکار 8 هزار تومان الی 60 هزار تومان
تراش 20 هزار تومان الی 250 هزار تومان
پاک کن 7 هزار تومان الی 170 هزار تومان
کوله پشتی 300 هزار تومان الی 3 میلیون تومان
خط کش 20 هزار تومان الی 70 هزار تومان
این قیمتها کافی است تا بسیاری از کودکان دهکهای پایین اجتماع از تحصیل بازمانند. آمار کودکان از تحصیل بازمانده هر سال در حال افزایش است. فقر و گرانی چون داسی بر گندمزار آرزوهای کودکان فرود آمده و آنها را در عرض چند ثانیه به کودکان کاری تبدیل میکند که سرنوشتی مبهم چون والدینشان خواهد داشت.
کودکان سرشار از پتانسیل تغییر
سران حکومت در ۴۰ سال گذشته با شیوههای مختلف کودکان را از یک زندگی عادی محروم کردهاند. دهه ۶۰ با اعزام کودکان به میدانهای جنگ و مین از آنها سربازان یک بار مصرف ساختند. حال نیز فرزندان همان کودکان در گرداب فقری غرق شدهاندکه حاصل ۴دهه غارت ثروتهای عمومی این کشور است.
کودکان دانشآموز مانند تمامی اقشار مردم به خوبی دریافتهاند، تنها با سرنگونی این حکومت است که میتوانند امیدی به آینده خود داشته باشند. شرکت وسیع دانشآموزان در اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ نشان داد که آنها سرشار از پتانسیل تغییر هستند و دیریا زود این مهم را محقق خواهند کرد.
کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
تلگرام / توییتر / اینستاگرام / یوتیوب / فیسبوک
Discussion about this post