افزایش خودکشی رابطه مستقیم با سیاستهای اقتصادی و اجتماعی و سرکوب توسط سران حکومت دارد
کارشناسان اجتماعی نسبت به افزایش خودکشی در کشور ابراز نگرانی کردهاند. برخی از آمارهای نگران کننده خبر از کاهش سن خودکشی بخصوص در میان دانشآموزان دارد. تشدید بحرانهای اقتصادی، گسترش فقر و بیکاری از پارامترهای اصلی افزایش خودکشی است. تنها درکمتر از یک هفته ۴ جواند در استان کردستان بدلایل مختلف اقدام به خودکشی کردهاند. در ۲ روز گذشته ۳ جوان در شهرستان بهارستان و رباط کریم خودکشی منجر به مرگ داشتهاند. بنا به اخبار منتشره در یک ماه گذشته بیش از ۱۰ کارگر بدلیل اخراج از کار و یا فقر و گرانی اقدام به خودکشی کردهاند.
افزایش سالانه ۴ تا ۵ درصدی خودکشی در کشور
چندی پیش یک عضو شورای مرکزی سازمان نظام روانشناسی کشور با اشاره به یک تحقیق از بیمارستانهای شهر ملایر نوشته بود:
«بیش از ۳۸ درصد از پرستاران در بیمارستانهای ملایر، دارای افکار خودکشی بوده یا برای آن آمادگی داشتند.»
رئیس سازمان امور اجتماعی کشور در بهمن ماه ۱۳۹۹ از افزایش سالانه ۴ تا ۵ درصدی خـودکشی در کشور خبر داد. وی علت این امر را افزایش ۳۰ درصدی، افسردگی، استرس و اضطراب درمیان مردم عنوان کرده بود.
پر واضح است در جامعهای که از نظر رفاه و معیشت در حد قابل قبولی باشند میزان استرس و اضطراب بسیار کمتر از جوامعی مانند ایران است که هیچ آیندهای برای خود متصور نیستند
روزانه بیش از ۲۵۰ مورد خودکشی در کشور
سال گذشته یک روانپزشک به نام دکتر جلالی درگفتگو با روزنامه همشهری به آمار بالای خـودکشی درکشور اشاره کرده و گفته بود:
«در ایران روزانه حدود ۱۳ تا ۱۴ مورد فوت ناشی از خـودکشی داریم. میزان اقدامات ۲۰ تا ۳۰ برابر این عدد یعنی حدود ۲۵۰ مورد اقدام به خـودکشی روزانه در کشور است.»
بنا به آمار منتشره افزایش میزان فقر وبیکاری در کشور تاثیر جدی بر افزایش خـودکشی داشته است. رایجترین روشهای خـودکشی پریدن از بلندی، خودسوزی، حلقآویز و مسمومیت با دارو است.
خودکشی به عنوان یک راه اعتراض به وضع موجود
سران حکومت تلاش میکنند، افزایش خـودکشی را عوامل درونی و افسردگی جلوه دهند. آنها تلاش میکنند، تاثیر سیاستهای غلط اقتصادی و اجتماعی حاکمیت را بر میزان خـودکشیها را پنهان کنند. اما برای همه مردم واضح است که افزایش خـودکشی با سیاستهای اقتصادی و اجتماعی گره خورده است. سیاستهایی که هرگونه چشم انداز روشن را در میان مردم از بین برده است. به گفته بسیاری از کارشناسان علوم اجتماعی خـودکشی یک نوع اعتراض به سیاستهای حاکمیت است. یک استاد دانشگاه، خـودکشی را بیان دردناک وضع موجود دانسته و تصریح میکند:
«امروزه خـودکشی یکی از راههای اعتراض به شرایط سیاسی، اجتماعی و اقتصادی موجود در جامعه است. بنابراین اوضاع بد اقتصادی و تورم، به فقر و بیکاری و حتی افزایش آمار دزدی ها منجر شده است.»
کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
تلگرام / توییتر / اینستاگرام / یوتیوب / فیسبوک
Discussion about this post